Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dječja kolekcija

Roksanda Ilinčić: Djeca su najbolji i najiskreniji modni kritičari

roksanda ilincic
Foto: Roksanda Ilinčić
1/4
10.07.2012.
u 00:01

Glavna je zvijezda "look booka" Roksandina jednogodišnja kći Efimia, koja ju je i inspirirala za kolekciju, a otkrila je i da je imala više kreativne slobode u kreiranju za djecu

Kreacije srpske dizajnerice Roksande Ilinčić, koja živi u Londonu, obožavaju sofisticirane dame poput Kate Middleton, Michelle Obame, Gwyneth Paltrow, Tilde Swinton, Mille Jovovich, Kate Hudson, Cate Blanchett i Helen Mirren. No ovog puta odlučila se poigrati i kreirati kolekciju za najmlađe na koju ju je inspirirala jednogodišnja kći Efimia. A ona je ujedno i jedna od glavnih zvijezda "look booka".

– Linija Blossom već se nalazi u trgovinama. Jako mi je bilo bitno da je djeca isprobaju prije nego što smo uopće odlučili snimiti kampanju jer su ona najiskreniji kritičari. Ako im se nešto sviđa i ne žele to skinuti sa sebe, onda je to jako dobar znak – rekla je Roksanda.

U kolekciji se mogu naći kreacije za novorođenčad pa sve do uzrasta od osam godina, a na kreiranje za djecu potaknuo ju je i vrlo velik uspjeh vlastitog brenda. Tako se dječja linija dizajnerski nastavlja na pretkolekciju za jesen/zimu 2012./2013.
 
Također je otkrila i kako nema prevelike razlike između dizajniranja za djecu i odrasle koliko to svi misle:
– Treba imati na umu nekoliko stvari pri dizajniranju za djecu kao što je, primjerice, kvaliteta materijala. No to samo znači da treba obratiti pozornost na neke detalje, jednako kao i dok kreiram za odrasle. Iako, moram priznati, kad dizajnirate za djecu, imate malo više kreativne slobode.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije