Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
znanstvenici tvrde

Rođeni u siječnju rođeni su da utjeruju porez!

Bebe
05.09.2011.
u 21:36

Britanska studija uključila je osobe koje se bave različitim zanimanjima, njih 19. Utvrđeno je da mjesec rođenja utječe na izbor zanimanja, ali i na to koliko ćete biti inteligentni.

Koji si horoskopski znak, često je pitanje što ga postavljamo kada želimo bolje upoznati nekoga iako astrologiju uglavnom promatramo s dozom odmaka. No, ostavimo li zvjezdane prognoze po strani, mjesec u kojem smo rođeni ipak utječe na našu budućnosti.

Britanski Ured za nacionalnu statistiku objavio je, naime, studiju u kojoj se navodi kako mjesec rođenja može utjecati na zanimanje koje ćemo izabrati, od čega ćemo živjeti, pa čak ide i dalje od toga, navodeći kako rođenje u određeno doba godine utječe i na to koliko ćemo dugo živjeti i koliko ćemo biti inteligentni, donosi The Independent.

Znanstvenici su "pod zub" uzeli osobe koje rade u 19 različitih zanimanja. Rođenje u ožujku, zaključili su, povećava djetetove šanse da postane pilot, dok rođeni u veljači naginju umjetnosti. Oni kojima se u rodni list upiše siječanj jednog bi vam dana mogli pokucati na vrata kao utjerivači poreza, a istraživanje kaže da bi vam zubar mogao biti rođen u prosincu.

Oni koji su rođeni u proljeće imaju pristup širokom izboru zanimanja, a ljetne bebe neka se ne nadaju da će za život, i više od toga, zarađivati kao nogometaši.

Povezanost između mjeseca rođenja i zdravstvenih tegoba izvjesna je, iako ju je teško objasniti.

Djeca proljeća naginju tako Alzheimeru, šizofreniji, autizmu i astmi, a može se pokazati i da su manje inteligentni od djece rođene u ostala godišnja doba. Daljnja istraživanja došla su na trag tome bi to moglo biti povezano s količinom sunca kojemu je bila izložena majka za trudnoće. Tijelo izloženo suncu povećava proizvodnju vitamina D čiji je manjak odgovoran za dugoročni razvoj fetusa, objasnili su.

Komentara 5

Avatar gmail
gmail
07:07 06.09.2011.

Ne rekoše kad se rađaju ovi što troše javni novac na ovako duboke i korisne studije

Avatar gulag
gulag
22:58 05.09.2011.

A jesu li ti istraživači ustanovili da su oni koji su rođeni u listopadu predodređeni da premlate one koji su rođeni u siječnju ako im ovi pokucaju na vrata!?

DU
Deleted user
14:06 06.09.2011.

pisac ovog teksta je rođen za sistematski pregled

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije