Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrijedan potez

Roditelji spasili Šarenu lopticu od zatvaranja i klincima dali kvalitetu

'22.09.2010., Vrtic Sarena Loptica, Nova Ves 3, - Vrtic koji je u vlasnistvu roditelja. Djeca u vrticu.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
Foto: 'Goran Stanzl/PIXSELL'
1/9
27.09.2010.
u 08:00

U vrtiću u središtu Zagreba djeca provode aktivnostima ispunjene dane u obiteljskoj atmosferi.

Kad su im sredinom prošle godine rekli da će se vrtić u koji idu njihova djeca zatvoriti, roditelji su se dali u potragu za programom sličnom onom 'Šarene loptice'. No, shvatili su da ono što su dosad dobivala njihova djeca, ne mogu naći niti u jednom zagrebačkom vrtiću. Roditelji iz šest obitelji tada su donijeli odluku - otkupit će vrtić od vlasnika i tako spasiti kvalitetan program za svoju i drugu djecu. Nasmiješena lica mališana u vrtiću 'Šarena loptica' danas su dokaz da su uspjeli.

Žele ostati anonimni

Tko su vlasnici vrtića u zagrebačkoj Novoj vesi ne zna se jer oni žele ostati anonimni, pa niti roditelji među sobom ne znaju tko su oni točno. S obzirom na to da se bave drugim poslovima, sve što se događa u vrtiću s povjerenjem su prepustili u ruke stručnim osobama – ravnateljici, trima odgojiteljicama, sportskom treneru i pomoćniku, učiteljici njemačkog, psihologinji i domaćici. Svi oni na skrbi imaju tek 28 djece pa se svakom stignu posvetiti. Štoviše, dok se roditelji zgražaju nad prevelikim skupinama u državnim vrtićima, u ovom na zasebnim aktivnostima nikad nema više od osmero djece.

U igri, uz jelo djeca uče engleski, dvaput tjedno plivaju, zimi je tu klizanje, skijanje, a ljeti jedrenje Jarunom. Oni koji žele mogu učiti i njemački, trenirati džudo... Kada poslijepodne dođu kući, roditelji znaju da im je dijete provelo ispunjen dan, te da ih ne moraju voditi na razne aktivnosti, niti ih dodatno plaćati.

Iako je cijena državnih vrtića neusporedivo niža, roditelji koji izdvoje 2200 kn neće morati izdvajati za tečajeve jezika, sate sporta i slično. A o svim aktivnostima djece dobit će obavijest na mail, pa će s njima lakše zapodjenuti razgovor.

Samo humani čin

Zbog svakodnevnog sporta, djeca su rijetko bolesna, pohvalit će se ravnateljica, a za mjesto u vrtiću postoji duga lista čekanja.

– Roditelji vlasnici i dalje svaki mjesec plaćaju članarinu za svoju djecu, predstavnik vijeća nije nitko od njih. Oni su samo prepoznali potencijal programa i spašavanje vrtića bio je jedan humani čin. Mi smo nastavili s ovim programom, a danas imamo vrtić u kojemu smo svi poput velike obitelji – ponosno govori Nikolina Bevanda, ravnateljica vrtića.

A pothvat roditelja se, neupitno, isplatio.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije