Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesvakidašnja priča

Rodila tri djevojčice na isti datum, ali u razmaku od pet godina: 'Šanse za to su nevjerojatno male'

Kristen Lammert
27.10.2021.
u 11:26

Sophia se rodila 25. kolovoza 2016., nju je slijedila Giuliana 25. kolovoza 2018. i na kraju je stigla Mia 25. kolovoza 2021.

Kristen Lammert svoje tri kćeri rodila je sve na isti datum, ali nisu istih godina. Kristen (32) i njezin suprug Nick prvo su dočekali Sophiju, 25. kolovoza 2016. pa Giulianu 25. kolovoza 2018. Par je tada bio oduševljen kada je njihova treća djevojčica, Mia, stigla 25. kolovoza 2021.

Kada je bila trudna sa svojom drugom kćeri Giulianom, Kristen je imala osjećaj da će treći rođendana svoje prve kćeri provesti u rađaonici, ali kada se to dogodilo i treći put, to je bio pravi šok.

“Bili smo u šoku. Što smo se bližili 25. kolovozu i što smo se više šalili o tome, to sam više mislila da će se dogoditi”, ispričala je Kristen za Metro pa dodala kako je u međuvremenu, Sophia samouvjereno govorila drugima da će za svoj šesti rođendan dobiti još jednu sestru.

Foto: Kristen Lammert

Izvantjelesnom oplodnjom začeto je 5% novorođene djece: 'To su bebe ljubavi jer se za njih borimo'

1/3

Osim što su djevojčice rođene na isti datum, sve su rođene s tri godine razlike. Naime, Sophia ima šest godina, Giuliana tri, a Mia ima tri mjeseca, a kada je riječ o dijeljenju rođendana sa svojim sestrama, djevojčice su oduševljene, pogotovo Sophia.

“Sophia je vrlo emotivna u vezi mnogo stvari, Ona cijeni jedinstvenost i misli da je to vrlo posebno. Jednostavno joj se sviđa što svoj rođendan dijeli sa sestrama jer je sada imala tri rođendana koji su sve bili zajednički rođendani”, ispričala je Kristen.

Sophia i Giuliana zajedno odlučuju o temi zabave sve dok Mia također ne bude dovoljno stara da je treba konzultirati o planovima. Ipak, imaju odvojene torte kako bi svaka imala svjećice za puhanje, kako bi se obje osjećale posebno.

U svijetu statistike, izgledi za troje djece s istim rođendanom su vrlo mali prema dr. Christine Greves, ginekologinji u Orland Health Winnie Palmer bolnici za žene i bebe.

Izuzetno je rijetko da se to dogodi. Razgovarali smo s nekim statističarima i oni kažu da je to jako teško izračunati”, objasnila je Greves.

Foto: Kristen Lammert

Ipak, Lammertovi nisu jedina obitelj koja je doživjela takav fenomen. Nositelj svjetskog rekorda za najviše djece rođene u jednoj obitelji na isti dan je obitelj Cummins iz Virginije, koja je imala petero. Catherine, Carol, Charles, Claudia i Cecilia rođeni su 20. veljače, ali u različitim godinama.

Kada je upisana u evidenciju, obitelj je opisana kao 'jedini provjereni zapis o obitelji koja ima petero djece s istim datumom rođenja.' Statističari su 1977. također procijenili da su izgledi da se to dogodi 17,7 milijardi prema 1.

Najbolja šefica ikada! Svakom zaposleniku dala preko 50.000 kuna i dvije avionske karte, za putovanje po želji! 👏

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije