Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABRINJAVAJUĆE

Rizični seksualni odnosi sve češći nakon 45. godine

brak
Photos.com
15.09.2010.
u 09:02

Godine brige i straha zbog seksualno prenosivih bolesti, čini se, prestaju s ulaskom u 45., odnosno nakon 45. tek rijetki koriste zaštitu.

Čini se da nakon 45. godine prestaju sve brige o zaštiti tijekom spolnog odnosa. Bez obzira na to koliko se partneri poznavali, većina ih jednostavno zanemaruje potrebu za kondomima, barem su tako pokazale najnovije studije koje je objavila FPA udruga za planiranje obitelji.

Sukladno tome ne čudi da je prošle godine u Britaniji čak 13 tisuća sredovječnih muškaraca i žena dijagnosticirana neka seksualno prenosiva bolest, što je dvostruko više nego 2000. godine.

Tako više muškaraca starijih od 45 godina ima genitalni herpes u odnosu na mlade od 16 do 19 godina, a prošle je godine čak pet tisuća muškaraca i žena iz ambulante izašlo s dijagnozom genitalnih bradavica. Također, pojava klamidije kod žena starijih od 45 godina porasla je čak 95 posto u posljednjih devet godina dok je broj poziva starijih osoba zabrinutih zbog vlastitoga riskantnog seksualnog ponašanja FPA-ovom centru za pomoć porastao 30 posto u samo tri godine.

Komentara 5

AU
aurora08
11:00 15.09.2010.

hehehehehehe pa zene se pare sa svim i svacim

MI
Mirel
18:09 15.09.2010.

Kako ces vjerovat joj da nije zarazena kad danas namanje 20% zena se je.. sa cukcima. I sad ona prodaje neko postenje ha ha ha....

MI
milton
17:00 15.09.2010.

U flašu radije sa njim, nego gumu na njega

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije