Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlična ideja

Riješite se 'zamagljenosti': Uz ovaj trik staklene čaše će ponovno zablistati!

shutterstock
21.04.2022.
u 07:00

Sve što trebate učiniti je potopiti čaše na pet minuta u alkoholni ocat, a za tvrdokorne mrlje pomoći će vam soda bikarbona

Upravo ste oprali čaše ali iz nekog se razloga još uvijek magle, kao da im treba još jedan ciklus pranja? Prema izvršnoj direktorici laboratorija za čišćenje Good Housekeeping Institute Carolyn Forte, dva su moguća razloga; tvrda voda stvara naslage ili je vaša perilica trajno oštetila staklo.

Za riješiti prvi problem i očistiti staklene čaše tako da ponovno sjaje, trebate samo dva prirodna proizvoda – alkoholni ocat i soda bikarbona.

Soda bikarbona može učiniti čuda, no nemojte se njome koristiti za ovo..

1/6

Samo potopite čaše na pet minuta u alkoholni ocat. Za vrlo prljava mjesta možete zagrijati ocat prije namakanja. Ako tvrdokorne mrlje i dalje ostaju, jako nježno ih utrljajte s malo sode bikarbone jer je ona blago abrazivna i ne smije se jako trljati, a dodajte i nekoliko kapi vode da napravite pastu ako ste zabrinuti da ćete oštetiti staklo.

Zatim ručno isperite svaku čašu posebno pod toplom ili hladnom vodom. Osušite čaše ručnikom koji ne ostavlja dlačice ili krpom od mikrovlakana prije nego što ponovno popijete iz njih. Najbolje je to učiniti čim ih isperete kako se ne bi stvorile nove mrlje od tvrde vode dok se osuše na zraku.

Ova mjesta mnogi zaborave očistiti, a puna su bakterija!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije