Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jednostavno i jeftino

Ovo je recept za juhu s kojom možete doživjeti stotu?

Minestrone juha
Foto: Thinkstock
28.04.2015.
u 13:14

I dok neki piju sirova jaja svaki dan, a neki stogodišnjaci preporučuju da je najbolji način ostati "solo", najdugovječnija obitelj sa Sardinije ima jednostavan recept: minestrone juha!

Kako živjeti zdravo i kako se izboriti protiv stresne svakodnevice u želji za što dužim i zdravijim životom?

Pitanje je to na koje mnogi traže odgovore.

U knjizi "The Blue Zones Solution: Eating and Living Like the World's Healthiest People" autor Dan Buettner donosi savjete koje je otkrio istražujući životne navike i prehranu nekih najzdravijih i najdugovječnijih ljudi svijeta.

I dok neki piju sirova jaja svaki dan, a neki stogodišnjaci preporučuju da je najbolji način ostati "solo", jedna od najdugovječnijih obitelji sa Sardinije ima jednostavan recept: minestrone juha!

Kakva to juha mora biti da nam produži životni vijek?

Ova sardinijska obitelj jede tu juhu svaki dan. I da, vjerojatno bi vam dosadilo uvijek jesti jedno te isto, svaki dan...

Ali ako znate da vam to može osigurati 100 svjećica na rođendanskoj torti, biste li promijenili mišljenje?

Baza juhe su grahorice i fregula, tjestenina koja je vrlo popularna na Sardiniji, ali ostali povrtni sastojci nisu svaki dan isti, piše Dan u svojoj knjizi u kojoj donosi recept za "čarobnu juhu" uz napomenu da, ako niste u mogućnosti kupiti fregulu, dostojna zamjena može biti i kus-kus.

>>Želite doživjeti stotu? Onda morate jesti ovu super namirnicu

 

Komentara 6

Avatar zrnorazuma
zrnorazuma
14:43 28.04.2015.

I pazite da namirnica nije made in Monsanto ili neka druga GMO izvedenica.

DA
dragan.ambroz
16:26 28.04.2015.

Ah ne isplati se, radije cu i dalje tamanit cevose i spek.

DU
Deleted user
15:05 28.04.2015.

U čemu je "štos" kad netko doživi sto godina? Ne vidi dobro, ne čuje dobro, vitalni organi "trokiraju", svadljiv je, čangrizav, misli da mu je cijeli svijet kriv što više nije mlad, može te mučiti cijeli dan, a ti muu ne možeš ništa, jer je starac. Nije lako biti starac, a kamoli stari starac od 100g.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije