Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mljac!

RECEPT DANA Za sve ljubitelje kokosa i čokolade - Bounty torta

shutterstock
13.10.2023.
u 09:30

'Morala sam odmah probati, fenomenalan recept, bolji od same čokoladice'.

Obožavate kombinaciju kokosa i čokolade, a Bounty vam je najdraži čokoladica na tržištu? Onda je ova torta savršena za vas! Bounty torta je vrlo jednostavna za napraviti, a okus je lagan, osvježavajući i izrazito ukusan. Julia Radojević, na Instagramu poznata kao @slatkadomacica, koja je podijelila ovaj recept, kaže da je ova torta čak i bolja nego Bounty čokoladica.

 

Sastojci:

Biskvit:

  • 2 jaja
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • 100ml ulja
  • 80 ml mlijeka
  • 80 g brašna
  • 20 g kakao praha

VEZANI ČLANCI: 

Krema:

  • 600 ml mlijeka
  • 150g  šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 5 žlica griza
  • 120 g kokosa
  • 150 g maslaca

Glazura:

  • 100 g mliječne čokolade
  • 50 ml vrhnja za šlag

Priprema:

1. Za biskvit mikserom umutiti jaja, šećer, vanilin šećer i sol. Miksati sam par minuta, dok smjesa ne postane svijetlo žuta i dok se ne udvostruči. Zatim dodati mlijeko i ulje pa opet miksati. Pomiješati brašno i kakao, dodati u smjesu i polako umiješati.

2. Smjesu preliti u kalup obložen papirom za pečenje (promjera 22 cm) i peći 20-ak minuta na 180 ⁰C.

3. Nakon pečenja ostaviti biskvit da se ohladi u potpunosti.

4. Kada se biskvit ohladio, pripremiti kremu. Staviti mlijeko, šećer, vanilin šećer i griz u lonac. Kuhati na srednjoj temperaturi uz miješanje dok ne zavrije i dok se ne zgusne. U smjesu zatim umiješati kokos pa maslac.

VEZANI ČLANCI: 

5. Toplu kremu rasporediti preko korice i ostaviti 15-ak minuta da se ohladi na sobnoj temperaturi.

6. Zatim pripremiti glazuru. Za nju je potrebno pomiješati vrhnje za kuhanje i prethodno usitnjenu čokoladu. Kuhati na srednjoj temperaturi dok se ne rastopi i sjedini, zatim preliti preko kreme, ukrasiti po želji i odložiti tortu u frižider na hlađenje najmanje 3h.

Julijini pratitelji na Instagramu oduševljeni su ovom tortom, pa je tako jedna korisnica napisala: 'Isprobala sam je i savršena je', a druga se nadovezala: 'Jednostavno neodoljivo izgleda'. Neki su odmah pojurili prema kuhinji pa je tako treća korisnica priznala: 'Morala sam odmah probati, fenomenalan recept, bolji od same čokoladice'.

Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega:

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije