Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korizmena kuharica

RECEPT DANA Prilog iz snova: Broskva na padelu

shutterstock
14.03.2024.
u 09:30

Donosimo vam recept za tradicionalnu istarsku broskvu na padelu, koju možete poslužiti kao prilog uz ribu, najbolje uz srdele.

Broskva, rašćika, raštan ili lisnati kelj,dostupna je cijele godine i iznimno zdrava. Kuhajte je u što više vode jer će tako biti manje gorka, ali ne pretjerujte – prekuhavanjem može postati gorča. Mi vam donosimo recept za tradicionalnu istarsku broskvu na padelu, koju možete poslužiti kao prilog uz ribu, najbolje uz srdele.

Sastojci:

  • lišće broskve (raštika)
  • češnjak
  • maslinovo ulje
  • sol

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Lišće broskve operite, očistite, izrežite na manje dijelove i kuhajte u slanoj vodi dok ne omekša (po želji pred kraj kuhanja možete ubaciti i  nekoliko na kockice izrezanih krumpira). Ocijedite. Na ugrijano maslinovo ulje ubacite sjeckani češnjak da zamiriše, pa kuhanu broskvu. Po potrebi još malo dosolite, po želji i popaprite, promiješajte. Uz povremeno protresanje posude kuhajte još pet minuta.

  Recept za raštiku na dalmatinski: 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije