Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korizmena kuharica

RECEPT DANA Granadir marš: Jednostavno, a ukusno jelo naših starih

shutterstock
24.02.2024.
u 09:00

Popularan je zbog svoje jednostavnosti pripreme i jeftinih sastojaka.

Možda već i zaboravljeno jelo, granadir marš tradicionalni je obrok s područja Slavonije i Baranje. Popularan je zbog svoje jednostavnosti pripreme i jeftinih sastojaka, koje su mnogi u to vrijeme imali svoje domaće. Posebno se jeo u vrijeme korizme i posta, a sada je pravo vrijeme da ga isprobate i vi. 

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 1 srednja glavica crvenog luka
  • 1 jaje
  • 2 ljuske jajeta
  • mlake vode
  • brašno po potrebi (glatko)
  • sol, papar
  • mljevena crvena paprika

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Krumpir skuhajte s korom pa ogulite. Na masnoći ispržite sitno isjeckani luk, dodajte krumpire i izgnječite ih, potom začinite solju i crvenom mljevenom paprikom. Od jednog jajeta, soli, mlake vode koliko stane u dvije ljuske jajeta i brašna napravite glatko tijesto, razvaljajte ga i izrežite u obliku trganaca ili krpica. Tijesto skuhajte u slanoj vodi i dodajte krumpirima i luku. Jelo popaprite i sve dobro izmiješajte. Servirajte toplo uz salatu od svježih krastavaca i kajmaka.

Kako pravilo ocijediti tjesteninu? Ovaj video izazvao je burnu raspravu!

Komentara 2

EZ
ezer
09:42 24.02.2024.

Nekako mi draže tijesto s krumpirom uz kiseli krastavac ili papriku ponekad ajvar.

BJ
Barutanski jarak
19:05 24.02.2024.

Kod nas se zove grenadir marš. Po grenadirima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije