Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poigrajte se s preljevom

RECEPT DANA Čokoladnu tortu s maslinovim uljem zasladite tučenim vrhnjem

shutterstock
04.11.2023.
u 08:00

Slobodno se možete poigrati i s vrućim preljevom u kojem se može otopiti kakao prah poput kave, crnog vina, soka od naranče ili bilo kojeg drugog aromatičnog čaja

Budući da čisto ekstra djevičansko maslinovo ulje i tamna čokolada imaju blagu gorčinu, čine savršenu kombinaciju. Pašu ta dva sastojka i u jednostavnoj torti koja neće dugo izdržati u vašem domu. Sve što treba je pomiješati i izmiksati par sastojaka i staviti peći kako bi dobili desert koji se topi u ustima. Cimet ovdje daje dašak začina, a slobodno se možete poigrati i s vrućim preljevom u kojem se može otopiti kakao prah, poput kave, crnog vina, soka od naranče ili bilo kojeg drugog aromatičnog čaja. Svaki od njih torti će dati svoju notu. Ili možete poslužiti s malo tučenog vrhnja ili kuglicom sladoleda na vrhu.

Sastojci:
177 ml ekstradjevičanskog maslinovog ulja
118 ml soka od naranče
50 g sirovog kakaa
1/2 žličice cimeta
prstohvat soli
200 g šećera
3 velika jaja
vanilija
135 g brašna
1/2 žličice praška za pecivo

Priprema:
Zagrijati pećnicu na 160 °C. Sok od naranče zagrijati do vrenja pa dodati kakao, cimet i sol. Staviti sa strane da se ohladi. U drugoj posudi miksati jaja sa šećerom i vanilijom. Kad jaja budu pjenasta, polako dodavati maslinovo ulje.
Smanjiti brzinu pa dodati sok od naranče s kakaom. Postupno dodati brašno s praškom za pecivo. Prebaciti u kalup promjera 22 cm i peći oko 35-45 minuta ili dok čačkalica bude čista kada njome provjerite sredinu. Prebaciti tortu na rešetku i ostaviti da se ohladi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije