tako jednostavno!

RECEPT DANA Bez miksera i puno muke: Najlakša čokoladna torta koja izgleda kao iz slastičarne!

@natalija_mysticcakes
10.05.2025.
u 09:00

Ako tražite brz, sočan i aromatičan kolač koji izgleda kao iz slastičarne, ali se priprema bez miksera – ovaj čokoladni klasik je savršen izbor!

Danas za vas imamo recept za jednostavan i izuzetno sočan kolač od kakaa, idealan za svaki dan jer se priprema brzo i bez puno truda. Ima intenzivan, bogat okus kakaa i mekanu, vlažnu teksturu. Preliven je marmeladom od jagoda te ukrašen čokoladnim šlagom i ribanom čokoladom, pa se bez problema može poslužiti i za svečanije prigode. Riječ je o tzv. američkom tipu biskvita, koji se priprema tako da se u jednoj posudi pomiješaju suhi, a u drugoj mokri sastojci. Na kraju se sve sjedini ručno, pjenjačom – bez miksera! Recept je podijelila food blogerica @natalija_mysticcakes

Sastojci

Za biskvit:

  • 125 g oštrog brašna
  • 25 g kakaa
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • 1 jaje
  • 60 ml ulja
  • 90 g kiselog vrhnja
  • 120 ml vruće instant kave

Za premaz:

  • 3–4 žlice džema od jagoda (ili po želji)

Za ukrašavanje:

  • 1 vrećica čokoladnog šlaga
  • 100–125 ml mlijeka
  • ribana čokolada po želji

Priprema: U većoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke: brašno, kakao, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli. Sve dobro izmiješajte kako biste razbili grudice, osobito od kakaa. U drugoj posudi razmutite jaje, dodajte ulje i kiselo vrhnje, pa sve sjedinite pjenjačom. Mokre sastojke ulijte u posudu sa suhima i promiješajte. Zatim postupno ulijevajte vruću instant kavu, stalno miješajući dok ne dobijete glatku, tekuću smjesu. Kalup promjera 20 cm obložite papirom za pečenje. Smjesu ulijte u pripremljeni kalup i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 35–40 minuta. Biskvit je gotov kada čačkalica umetnuta u sredinu izađe suha.

Ohlađeni biskvit premažite džemom od jagoda. Pripremite čokoladni šlag prema uputama s vrećice (najčešće uz dodatak mlijeka) i ukrasite vrh kolača pomoću slastičarske vrećice i nastavka po želji. Po želji pospite ribanom čokoladom. Kolač spremite u hladnjak do posluživanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije