Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turska bolnica Acibadem Fulya

Razvoj embrija tu se prati kamerom i uspješnost umjetne oplodnje u prvom pokušaju je 90 posto

Acibadem klinika, umjetna oplodnja
Foto: Igor Nobilo
1/2
07.03.2016.
u 10:01

Za uspjeh umjetne oplodnje važni su iskusni liječnici te posebno suvremeno opremljen laboratorij, kaže dr. Selin Özaltin

Acibadem, turska grupacija koja u sastavu ima 18 vrhunski opremljenih bolnica, uskoro će svoje usluge ponuditi i u Hrvatskoj, najprije kroz predstavništvo, a potom, naiđu li na interes i podršku javnozdravstvenih vlasti, spremni su u idućih pet godina sagraditi bolnicu i u Hrvatskoj.

A zdravstvena skrb koju oni nude, i u koju smo se uvjerili u njihovoj bolnici u Istanbulu, doista je skrb primjerena 21. stoljeću.

Tako u sklopu bolnice Acibadem Fulya djeluje vodeći centar za umjetnu oplodnju u ovom dijelu svijeta.

Za uspjeh tretmana umjetne oplodnje, uz pacijente, važni su iskusni liječnici, a posebno uvjeti rada i najsuvremenijom tehnologijom opremljen laboratorij.

Dr. Selin Özaltin, voditeljica Centra, objasnila nam je zašto je Centar tako poseban:

– Ono što čini Acibademovu kliniku za umjetnu oplodnju posebnom i vrlo uspješnom jest korištenje embrioskopa. Riječ je o inkubatoru koji osigurava sve potrebne fiziološke uvjete za razvoj živog embrija dok se on nalazi u laboratoriju za umjetnu oplodnju, te ima kameru koja kontinuirano snima embrionalni razvoj. Na taj način mogu se odabrati najbolji embriji između svih zametaka, a upravo to omogućava i visoku uspješnost postupka umjetne oplodnje već u prvom pokušaju.

Osim umjetne oplodnje, u bolnici Acibadem Fulya pružaju usluge zamrzavanja jajnih stanica i tkiva. Žene koje to žele, a posebice je to bitno za oboljele kojima je propisano liječenje kemoterapijom, imaju mogućnost zamrzavanja jajnih stanica. Na taj način i žene koje prolaze najteža liječenja mogu sačuvati reproduktivnu sposobnost.

– Zahvaljujući najmodernijoj tehnologiji i vrhunskim liječnicima, uspješnost tretmana umjetne oplodnje je 90 posto, uz prosjek rođenja od oko 45 posto – kaže dr. Özaltin.

Osim što Acibadem grupacija nudi visokokvalitetnu medicinsku uslugu, značajno je to što su cijene i do 50 posto niže nego, primjerice, u Sjedinjenim Državama, a nije zanemariva ni blizina, jer do Istanbula se avionom stiže za dva sata leta.

Usto, na istanbulskom aerodromu postavljen je tzv. medicinski kut na kojem djelatnici bolnice Acibadem Fulya dočekuju svoje pacijente iz inozemstva.

U ovoj fazi planiranja svog poslovnog širenja u Hrvatsku, našim građanima nude mogućnost konzultacija. Svakom tko im dostavi liječničku dokumentaciju poslat će besplatno drugo mišljenje, plan mogućeg liječenja te cijenu tretmana.

>>VIDEO Evo što sve može prouzročiti neplodnost

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije