Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kad ljubav umre...

Razvodi i prekidi ugrožavaju zdravlje, debljaju i izazivaju infarkt

razvod
Photos.com
21.12.2010.
u 15:16

Žene nakon razvoda ili prekida češće pate od fizičkih boli. Ne zato što su slabije, nego zato što u veze ulažu znatno više od muškaraca

Razvodi, rastanci, prekidi veza... kako bolno!

Emotivne rane ne zacjeljuju tako brzo, štoviše, izazivaju ozbiljne probleme za tijelo i um.

Prema podacima koje su prikupili istraživači u Švedskoj na Karolinska Institutet u Stockholmu, razvodi i prekidi teže pogađaju žene koje zbog takvih stvari imaju ozbiljne zdravstvene tegobe.

Ne zato što su žene krhkije i slabije, nego zato što žene u emotivne odnose unose znatno više nego muškarci. Posebno kada se u vezama i brakovima nađu i djeca. Tada žene - osim svoje boli - nakon rastanka emotivno spašavaju i djecu.

Posljedice toga često se očituju u promjeni hormonalne slike. Žene često izgube kosu, koža im se objesi i nabora, drastično smršave ili, što je češće, znatno se udebljaju nakon prekida!

Česti su i problemi sa srcem, tahikardije ili čak manji srčani udari. Posljedica svega toga jest kraći životni vijek žena koje su doživjele emotivni brodolom.

Dakako, ovo nije generalna pojava, no vrlo je česta, pokazala su istraživanja.

Kako izbjeći ovakav crni scenarij, pitate se?

Reakcija na neugodne situacije u životu može biti okidač koji će promijeniti život novopečenim samcima. Sve ovisi o spremnosti čovjeka da traži novog partnera. Oni koji su iz veze izašli da bi bili s trećom osobom neće imati ovakvih problema, ali oni koji su ostavljeni spadaju u rizičnu skupinu.

Aktivan život, kretanje, tjelovježba, druženje, socijalni kontakti i otvaranje vrata srca novim ljudima recept je za izbjegavanje crnih scenarija koji bi vas mogli sustići.

Ključne riječi

Komentara 6

10
10ye
16:34 21.12.2010.

Uz ideologiju/mindset u pozadini ovog članka, crni scenariji su neizbježni.

AN
ana
16:52 21.12.2010.

Ne pomaže ništa osim vremena, ako čovjek dovoljno dugo poživi.

ŠI
Šiljka
21:06 21.12.2010.

Smatram da je osnovno ne voljeti više osobu od kojom smo se rastali, tj. raščistiti sa sobom neke stvari, da bi se moglo dati si vremena za zacjeljivanje i ići dalje. Kako rješavaju oni koji još uvijek uzalud vole... njima valda ipak vrijeme pomogne, i vjerojatno im puno dulje traje oporavak. No, ne treba zaroniti, treba ići naprijed, van, u prirodu i tjerati ružne misli od sebe. Treba biti jak, a to je ponekad najteže...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije