Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Razvodi i prekidi ugrožavaju zdravlje, debljaju i izazivaju infarkt

Žene nakon razvoda ili prekida češće pate od fizičkih boli. Ne zato što su slabije, nego zato što u veze ulažu znatno više od muškaraca
21. prosinca 2010. u 15:16 6 komentara 55 prikaza
razvod
Foto: Photos.com

Razvodi, rastanci, prekidi veza... kako bolno!

Emotivne rane ne zacjeljuju tako brzo, štoviše, izazivaju ozbiljne probleme za tijelo i um.

Prema podacima koje su prikupili istraživači u Švedskoj na Karolinska Institutet u Stockholmu, razvodi i prekidi teže pogađaju žene koje zbog takvih stvari imaju ozbiljne zdravstvene tegobe.

Ne zato što su žene krhkije i slabije, nego zato što žene u emotivne odnose unose znatno više nego muškarci. Posebno kada se u vezama i brakovima nađu i djeca. Tada žene - osim svoje boli - nakon rastanka emotivno spašavaju i djecu.

Posljedice toga često se očituju u promjeni hormonalne slike. Žene često izgube kosu, koža im se objesi i nabora, drastično smršave ili, što je češće, znatno se udebljaju nakon prekida!

Česti su i problemi sa srcem, tahikardije ili čak manji srčani udari. Posljedica svega toga jest kraći životni vijek žena koje su doživjele emotivni brodolom.

Dakako, ovo nije generalna pojava, no vrlo je česta, pokazala su istraživanja.

Kako izbjeći ovakav crni scenarij, pitate se?

Reakcija na neugodne situacije u životu može biti okidač koji će promijeniti život novopečenim samcima. Sve ovisi o spremnosti čovjeka da traži novog partnera. Oni koji su iz veze izašli da bi bili s trećom osobom neće imati ovakvih problema, ali oni koji su ostavljeni spadaju u rizičnu skupinu.

Aktivan život, kretanje, tjelovježba, druženje, socijalni kontakti i otvaranje vrata srca novim ljudima recept je za izbjegavanje crnih scenarija koji bi vas mogli sustići.

Zagreb: Atmosfera u centru grada
OBJAVILI I UVJETE
Prilika koja se ne propušta: Nude stan u Zagrebu, plaću do 15.000 kn, auto i mobitel
Hidradenitis suppurativa/acne inversa
INTERVJU
Prof. dr. Brajac: Postoji velik broj bolesnika koji se, bez ispravne dijagnoze Hidradenitis suppurative, još uvijek ne liječe ili se liječe neadekvatnom terapijom
  • 10ye:

    Uz ideologiju/mindset u pozadini ovog članka, crni scenariji su neizbježni.

  • ana:

    Ne pomaže ništa osim vremena, ako čovjek dovoljno dugo poživi.

  • Šiljka:

    Smatram da je osnovno ne voljeti više osobu od kojom smo se rastali, tj. raščistiti sa sobom neke stvari, da bi se moglo dati si vremena za zacjeljivanje i ići dalje. Kako rješavaju oni koji još uvijek uzalud vole... njima ... prikaži još! valda ipak vrijeme pomogne, i vjerojatno im puno dulje traje oporavak. No, ne treba zaroniti, treba ići naprijed, van, u prirodu i tjerati ružne misli od sebe. Treba biti jak, a to je ponekad najteže...