Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Razigrani unikatni ukrasi za djevojke i elegantne žene

ćavić, nakit
Foto: Željko Hladika/Pixsell
1/7
16.02.2010.
u 09:00

Ana Čavić je mlada dizajnerica nakita iz Zagreba, a iz njezine radionice potječe unikatni nakit te originalni ukrasi za mlade djevojke, ali i ozbiljne poslovne žene.

Prošlo je gotovo deset godina otkada je Ana Čavić prvi put poželjela imati nakit drukčiji od onog kakav su nosili svi oko nje. Budući da nije znala ništa o tome kako ga izraditi, uzela je prvo što joj je došlo pod ruku i napravila najbolje što je mogla. Nakon toga uslijedila je i prva narudžba poznanika, a kao materijal je poslužilo sve što je Ana pomislila da bi moglo poslužiti, pa čak i žice koje je izvlačila iz kablova. Od mame je te godine za rođendan dobila prvi alat za nakit, pa je uskoro i prvi komad nakita uspjela prodati.

Danas Ana iza sebe ima suradnju s Lineom, Cro a porterom, serijom Bibin svijet... O njezinom su unikatnom nakitu pisali u Cosmu, Elleu, Teni, Gali, a njen je nakit nosile su Indira Vladić Mujkić i Severina. Ana voli izrađivati upečatljiv, osebujan nakit, pa zato voli raditi za žene koje vole velik i krupan nakit. Osim toga, njezini su komadi gotovo u pravilu veseli, a ipak primjereno elegantni. Sve u svemu, zasigurno će ga mnogi primijetiti.

Gotovo sve, osim novčića i lančića koje kupuje, Ana izrađuje sama, pa čak i kuglice koje presvlači šarenom svilom ili kakvim drugim materijalom.- Atelje mi je prepun raznih materijala, sve što zaradim odmah uložim u materijal. Uživam u ovom što radim, a posebno volim surađivati s ljudima. Zato sam se i odlučila raditi sama, po narudžbi za ljude koje poznam ili njihove poznanike - govori Ana, koja je pokušavala surađivati s nekim trgovinama, ali ipak više voli prodavati izravno ljudima, jer oni tako kupuju unikatni nakit po pristupačnim cijenama.

 

Osim klasičnih komada nakita, narukvica, ogrlica i naušnica, tu su i ukrasne platnene torbice za mobitele, a ove je zime Ana ponudila i svoju kolekciju marama koje se isto tako mogu smatrati nakitom. Elegantne marame ukrašene ručno izrađenim perlicama pravi su hit među klijenticama.

- Prošle sam zime promatrala šalove i shvatila da su svi jednaki, bezlični. Isto tako primijetila sam da žene zimi rjeđe nose nakit, pa sam to dvoje odlučila spojiti i rezultat su bile marame s perlicama i broševima.

Posla uvijek ima, a iako zasad ne razmišlja o vlastitoj trgovini, Ana bi rado surađivala s mladima koji vole i cijene ručni rad.

- Voljela bih se povezati s drugima i jednog dana imati trgovinu u kojoj bi sve bio ručni rad, na primjer torbice, svjetiljke i slično.

Anu zasad možete pronaći na Facebooku, na stranici "Ana Čavić unikatni nakit", a uskoro će, nada se, imati i vlastitu web stranicu.

Ključne riječi

Komentara 1

DR
dragana
09:37 16.02.2010.

Kakav sjajan posao! Imala sam prilike da nabavim nesto od tog prelepog nakita i sa zadovoljstvom ga nosim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije