Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pitajte Večernjak

Rasute su perlice sramota za postolara

\'Christmas Shoppers STANDALONE: Shoppers walk on Princes Street in Edinburgh as stores try to encourage buyers in the run up to Christmas after weeks of flagging sales.\'
Danny Lawson/PA Photos/Pixsell
22.04.2011.
u 12:11

Na svečanim i skupim cipelama perlice su se raspale nakon prvog nošenja, reklamirali smo ih u trgovini - uzalud

Pitanje:

Nedavno smo kupili jedne cipele u privatnom dućanu. Dosta smo ih platili jer su bile svečane i vrlo lijepe. Na žalost, perlice s cipela raspale su se nakon samo jednog nošenja. Razočarani, otišli smo u prodavaonicu i reklamirali ih.

No nisu htjeli uvažiti reklamaciju niti uzeti cipele koje smo nudili i tražili ili nove ili povrat novca.

K tome, prodavačice su bile neugodne. Tvrdile su da lažemo i da su perlice otpale zbog mehaničkog oštećenja te da su udarene. Riječ je o varaždinskom trgovcu.

Odgovor:

Čitateljica bi, objašnjava Tomislav Lončar iz Hrvatske udruge za zaštitu potrošača, trebala tražiti još jednom od prodavača da cipele preuzme i popravi ako je riječ o privatnom postolaru, odnosno pošalje dobavljaču na reklamaciju. Ako to odbije napraviti, neka ga prijavi mjerodavnom državnom inspektoratu.

Paralelno s time neka se obrati Obrtničkoj komori čiji je postolar sigurno član i njihovu Sudu časti koji će saslušati obje strane te po potrebi vještačiti cipele i zaključiti kako su cipele oštećene. No, prije toga, savjet je da se postolar potrudi zamijeniti cipele ili popravi kvar jer ovakve reklamacije bacaju ružno svjetlo na njegov rad i obrt.

Komentara 1

OB
-obrisani-
05:38 28.04.2011.

moram reči svoj primjer .kupio sam cipelice dječje u osijeku prodavaonici Pitarelo no kad sam došao doma u Vž utvrdili smo da su cipelice premalene ,otišao sam u varaždinski Pitarelo zamolivši njih ako mi mogu zamijeniti cipelice koje su kupljene u Osijeku ,ljubazna šefica ne samo da je rekla kako nema problema većmi je ponudila i robu koju imaju na sniženju sa zadovoljstvom sam prihvatio i taj prijedlog šefice ...zbog toga uvijek ću kupovati u pitarelu...hvala ljubazbom osoblju prodavaonica Pitarelo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije