Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravi obiteljski ručak

Raštika, grah i domaće kobasice – kombinacija koje se danas nećete moći zasititi!

Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan
19.11.2022.
u 06:14

Premda je raštika najbolja tijekom zimskih mjeseci, mi nismo mogli više čekati – želja za tanjurom omiljenog variva ipak je bila jača!

Skuhati fino varivo uvijek je dobra ideja, a recepti Nasje Duplančić garancija je da ćete uživati u ukusnom i zdravom jelu koje će ni najmlađi članovi obitelji neće odbiti. 

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Varivo od graha s raštikom i domaćom kobasicom

Sastojci:

350-400 g graha

2 mrkve

komadić korijena celera

1 luk

4 režnja češnjaka

2 lista lovora

2 pune šake listova raštike

2 domaće kobasice

prstohvat chili ljuskica

sol, papar

dimljena crvena paprika u prahu

Napomena: ako imate suhi grah, namočite ga dan ranije, zatim isperite. Smrznuti mladi grah, brže će biti kuhan i nije ga potrebno namakati.

Priprema:

Sitno nasjeckajte luk. Mrkvu i celer ogulite pa naribajte. Češnjak narežite na listiće. Listove raštike operite i nasjeckajte na trake ili krupnije komade. U lonac stavite malo maslinova ulja i odmah dodajte luk, celer i mrkvu, posolite pa dodajte lovor i papriku. Miješajući dinstajte desetak minuta dok povrće ne uvene. Povremeno dolijevajte malo vode kako bi spriječili zagaranje. Ubacite češnjak pa još kratko dinstajte. Ubacite grah i prelijte ga vodom. Ubacite oprane kobasice. Neka se sve kuha uz povremeno miješanje 20-30 minuta. Kada procijenite da su kobasice gotove, izvadite ih. Grah će bubriti pa će mu trebati dodati još vode. Kušajte i dodajte po potrebi još soli, paprike, chilija. U šalicu stavite žličicu do dvije integralnog brašna pa ga rastopite s malo hladne vode i dodajte u varivo kako bi dobili potrebnu gustoću. Kada je grah gotov, ali ne raskuhan, dodajte mu raštiku i pustite da kuha još 5-6 minuta. Kobasice narežite na krugove i dodajte ih u varivo pa sve promiješajte.

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije