Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U znaku jeseni

Raskošan šumski sag, voćno ogledalo i lišće koje mijenja boje

autumn (1)
Foto: Arhiva VL
1/13
30.09.2011.
u 16:02

Jesen nas časti obiljem ukusnih plodova i raskošnih boja koje se izvrsno mogu "preslikati" u dom

Boje rane jeseni tako su raskošne, tople, profinjene... Zelena se lagano pretvara u zlatnožutu i smeđu, drveće i grmlje okitilo se rumenim voćem i bobicama. Na izmaku rujna već se jasno čuje šuštanje listopada, krckaju suncokretove i bundevine sjemenke, mirišu pečeni kukuruzi i vino... Takva ležerna jesenska romantika izvrstan je “lajtmotiv” za uređenje doma.

Topao ugođaj donosi namještaj u prirodnim bojama drva te u bogatim nijansama smeđih plodova: oraha, lješnjaka, kestena... Upravo u kestenjastoj boji odlično izgleda kožnati tabure Esedra dizajnerice Monice Förster, a od smeđe kože načinjen je i tepih Zhippo, s laserski izrezanim motivima dizajnera Riccarda Fattorija. Smeđa udobnost dolazi do izražaja i u neobičnoj asimetričnoj sofi Rift Y koju je Patricia Urquiola osmislila za Moroso.

Među Morosovim proizvodima jesen priziva i Nanook, stolica kojom je dizajner Philippe Bestenheider izrazio divljenje “geometriji majke Prirode”. Nanook u crvenkastim, bež i smeđim kombinacijama boja podsjeća na šareno jesensko lišće. Raskoš jeseni odražava se i na tapetama, posteljini, dekorativnim sitnicama poput svjećnjaka i držača za zavjese...

U kolekciji Little field of flowers, sagovi proizvođača Nani Marquina u raskošnom su 3D izdanju od cvijeća i lišća. Za takav šumski ugođaj zaslužan je dizajnerski čarobnjak Tord Boontje. I ukrasno lišće Maria iz Casamanie stvara bajkovit prizor: uz osnovni izbor boja, nudi se i u posebna verzija proizvoda s termoosjetljivim pigmentima, pa tako lišće mijenja boju ovisno o temperaturi.

Među “voćnim” dekoracijama osobito je živopisno ogledalo Eos koje je dizajner Vittorio Locatelli ukrasio šarenom bordurom s motivom jesenskih plodova. Svježe voće poslužite u zabavnoj, sklopivoj zdjeli Fruity načinjenoj od šperploče. Fruity se po potrebi može “spljoštiti” i pospremiti tako da maksimalno štedi prostor.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije