Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Radi loše vremenske prognoze i najavljene obilne kiše odgođeno otvaranje zadarskog Adventa

Advent u Zadru
Foto: Promo
23.11.2018.
u 14:51

Prijepodnevno druženje uz klapu Intrade povodom Dana grada Zadra i blagdana Svetog Krševana

Nakon nekoliko dana pomnog praćenja vremenske prognoze za subotu i nedjelju, 24. i 25. studenog koja je svakim danom bivala sve nepovoljnija, daljnjih konzultacija sa Državnim metereološkim zavodom te dogovora svih sudionika ovogodišnjeg Adventa u Zadru, odlučeno je kako će se dvodnevno svečano otvaranje nažalost odgoditi, a predviđeni bogati program preraspodijeliti na iduće vikende.

Tako će splitski akrobati iz skupine CROwd Control i grupa Magazin nastupiti u petak, 30. studenog, a Jinxi će nas zabavljati u petak 7. prosinca.

Pošto od ponedjeljka prema prognozi više-manje sija sunce, ostatak programa će se nastaviti prema predviđenom rasporedu kako to stoji na službenoj adventskoj web stranici: www.advent.zadar.travel

No, nema iznenađenja kada je u pitanju odnos klape Intrade i Zadra. Prirodna veza najbolje klape u Hrvata i njihovog grada traje otkad u glazbenom i svakom drugom smislu postoje Tomislav Bralić i članovi klape Intrade. Ljepotu dalmatinskog načina pjevanja uz specifični Bralićev bariton klapa je pronijela diljem Hrvatske i ostatka svijeta, a za Dan grada Zadra i blagdan Svetog Krševana 24. studenoga podijelit će ga sa svojim sugrađanima. Gradska je svečanost i početak manifestacije Advent u Zadru, pa ljepše najave za nadolazeće blagdane nije moglo biti.

- Veselimo se koncertu. Putujmo, radimo i u dobroj smo formi - s dobrom energijom najavljuje Bralić skori zadarski nastup. Koncert će se zahvaljujući sponzorstvu zadarske Maraske održati na Narodnom trgu u 11:30 sati.

- Čast će nam biti pjevati na Dan grada Zadra. Nadam se da će biti lijepo vrijeme i puno ljudi, jer tada mi pjevamo još bolje. Uostalom, u svom smo gradu. Zadrani znaju sve o nama, ali i mi o Zadranima - kaže bibinjsko-zadarski tenor. Tradicionalno klapa Intrade na Božić nastupa u kultnom zadarskom Arsenalu, dok bi koncert za Dan grada Zadra mogao biti još jedan poseban datum u njihovom kalendaru s nastupima. 

- Ne bi imali ništa protiv. Ideja je odlična. Uostalom, Intrade je zadarski brend, baš poput Maraske i košarke - dodaje Bralić koji događanja na Adventu u Zadru posjećuje koliko mu prilike dopuštaju. Intrade su traženi izvođači, naročito u blagdansko vrijeme, pa im je rubrika slobodnog vremena uglavnom nepoznata činjenica.

 - Dođemo koliko nam vrijeme dopusti, jer uglavnom nastupamo vikendima. Inače, ideja organizacije same manifestacije je odlična, ali bih je zaključio s Božićem, ne i poslije toga. Advent u Zadru je dobra i lijepa priča - izdvaja Bralić omiljeni adventski sadržaj.

Kako je tvrtka Maraska glavni sponzor svečanosti proslave Dana grada Zadra i blagdana Svetog Krševana, svi posjetitelji koncerta i eventa besplatno će dobiti sokove iz asortimana Maraske, s posebnim naglaskom na ukusnu i zdravu Amarenu, dok će se istodobno na štandu kod koncertne pozornice prikupljati sredstva namijenjena liječenju zloćudnih bolesti. Sve donacije građana bit će uplaćene na račun Lige protiv raka Zadar.

Ovogodišnji novitet manifestacije Advent u Zadru predstavlja postavljanje jaslica ili figura u prirodnoj veličini, u sklopu kojih će povremeno biti uprizorenje živih jaslica u organizaciji Udruge za očuvanje i promicanje običaja i tradicije Dikla Kveštura, dva vikenda uoči Božića, a prikaz jaslica u njihovom Diklu će se održati u ponedjeljak 26. prosinca u 17 sati. Dodatnim sadržajem oplemenit će se adventska manifestacija kićenjem borova na Poljani Šime Budinića u razdoblju od 17. do 21. prosinca u suradnji s djecom svih uzrasta. Pored kićenja borova, dogovorene su i edukativne te kreativne radionice u suradnji s Muzejom antičkog stakla, na kojima će se izrađivati božićni ukrasi za kićenje borova ispred crkve svetog Šime.

Sve informacije o Adventu u Zadru i promjenama u rasporedu programa pratite na www.advent.zadar.travel

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije