Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUT POD NOGE

Putovima talijanske sapunice otkrijte čari predivne Toscane

'toscana02_nnn_tur_210813'
Foto: ''
1/4
15.07.2014.
u 19:09

Južni Jadran, neodoljiva Toscana, unutrašnjost Istre ili pak renesansni duh Koprivnice....

Među onima ste koje je osvojila talijanska sapunica “Toscana”, nepregledni vinogradi, vino i prekrasan gradić u kojem se radnja odvija, Villalba? Ne čudi jer je Toskana zaista takva kakvom su je prikazali na malim ekranima, vrijedna posjeta, istraživanja, vremena koje ćete potrošiti da se ondje namjerno izgubite, otkrijte gradiće koji odolijevaju turističkoj komercijalizaciji i u kojima se čini kao da je vrijeme stalo. Ne smetaju li vam vrućine, ljeto je sjajno vrijeme za putovanje u Toskanu, pogotovu kraj kolovoza i prvi dani rujna kada ondje počinje berba. Želite li baš krenuti u mjesta prema kojima je popularna serija snimljena, ne propustite istražiti Orvieto i podzemne labirinte u kojima su snimane scene u podrumu, neodoljivu Lucu, Pisu i Sienu, ali i San Gimignano, predivnu srednjovjekovnu Volterru i njezine zidine te utvrdu Medici gdje se inače nalazi najstrože čuvani zatvor u Italiji, i mjesto Nepi koje “glumi”  Villalbu.

SAVJET: Putujete li individualno, dogovorite smještaj u nekom od agroturizama koji nude dobre cijene i poprilično komforan smještaj, a želite li organizirano putovati odaberite neke od aranžmana: 1390 kn - Alga Travel, 1650 kn - Elite Travel, 1570 kn - Palma putovanja...     

Klutna ljetna škola jazza u Grožnjanu 

Što je u Istri ljepše - obala i sjajan provod u gradovima ili mekana, obla i putena unutrašnjost sa zelenim brežuljcima i gradići kojima se u lijena ljetna poslijepodneva razliježu lijeni zvuci jazza? Odgovoriti je teško, ali zato vrijedi nakon kupanja odvesti se do Grožnjana gdje se i ove godine održava ljetna škola jazza. Prilika je to i za sjajnu gozbu u tamošnjem Bastionu, kušanje vina i domaćih specijaliteta sve dok se s prvim mrakom na pozornicu ne popnu mladi glazbenici. Jazz u Grožnjanu uvijek zvuči bolje, zapravo – najbolje!

SAVJET: Smještaj potražite u agroturizmima ili privatno. Ponuda je bogata, a cijene poprilično variraju, ovisno o kvaliteti smještaja     

  Povijesni megaspektakl u Koprivnici

 Ako se tko zna dobro zabavljati onda su to Koprivničanci. Festival svih festivala, kada je u pitanju povratak u povijest - onaj renesansni u Koprivnici, vrijedan je barem dvodnevnog boravka. Nema što nisu smislili kreativni domaćini, od gradnje tabora, viteških igara, do sjajne gastronomske ponude na megaspektaklu na kojem su sljubili kasnosrednjovjekovne povijesne fakte i originalnosti Koprivnice, Podravine i Hrvatske s baštinskim vrijednostima zapadnoeuropskog civilizacijskog krugaSAVJET: Smještaj potražite preko organizatora, Turističke zajednice grada Koprivnice     

   U gradu gospara dok traju igre

 Grad koji se s pravom piše s velikim G mjesto je gdje ljeto nalikuje životu na velikoj kamenoj pozornici, a zidine čine jedinstvene kulise. Ljeto u Dubrovniku poseban je doživljaj kojem se valja prepustiti, živjeti od predstave do koncerta, sunčati se na Buži, kupati na Lokrumu, častiti nepca na Prijeku, nazdravljati u kultnim kafićima, sjedeći na skalinama ili zidićima, uživati u jazzu u tovjerni Sesame ili pak plesati u klubovima do zore.

SAVJET: Smještaj u hotelima i izvanpansionska ponuda poprilično su skupi, pogotovu u staroj jezgri. Ne parkirajte u centru jer su cijene jako visoke. Birajte gradski prijevoz.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije