Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo

Pušta nokte već 33 godine: 'Držim ih na 30 centimetara i uživam u pažnji koju izazivaju'

YouTube
09.06.2022.
u 11:30

Svoje nokte tretira kao umjetnička platna i redovito po njima crta impresivne i komplicirane dizajne...

Budući da je obožavala duge nokte svoje majke, Amerikanka Cordelia Adams je odlučila da ni svoje više neće kratiti i da će ih pustiti da rastu; to je bilo davne 1989. kad je bila u svojim 20-ima; pa danas ova 59-godišnjakinja nokte pušta već pune 33 godine.

Najviše što su uspjeli narasti bilo je, kaže, 40 centimetara, no sad ih održava na također impresivnoj dužini od 30 centimetara.

I premda zbog tolikih noktiju mnoge poslove umjesto vrhovima prstiju radi sa zglobovima prstiju; poput pranja suđa i 'skrolanja' prstom po ekranu, ne bi, kaže, nikad mijenjala svoj izgled. 

Svakodnevne situacije u kojima će vas `spasiti` običan lak za nokte:

1/8

"Pridružila sam se TikToku usred pandemije jer sam vidjela koliko se zabavnih ludorija tamo objavljuje, pa sam odlučila i sama nešto snimiti. Moj je prvi video o pranju ruku imao 17 milijuna pregleda i odmah je postao viralan. Bilo je i mnogo negativnih komentara, ali to mi ne smeta, uživam odgovarati i na njih”, objasnila je za Mirror.

@goldeelocs10 Washing my hands #clean #longnails #soap ♬ original sound - The Nailed One

Najgora stvar u vezi njenih dugih noktiju su, kaže, 'bezobrazna pitanja koja joj neki ljudi postavljaju' – poput 'kako s tim jedeš?' i slično. '

Cordelia, koja i sama radi kao tehničarka za nokte, osmislila je kako obaviti sve svoje svakodnevne zadatke bez da joj nokti smetaju, pa često umjesto vrhova prstiju koristi zglobove, a budući da su joj nokti prirodno zakrivljeni tako da se sklapaju uz ruku, nema problem sa hvatanjem i držanjem stvari.

@goldeelocs10 Explaining my nail growth pattern #longnailgoddess #realnails #longnails #ageless ♬ original sound - The Nailed One

Redovito na njima slika i impresivne i komplicirane dizajne, a koliko ih njeguje govori činjenica da se njena umjetnička djela na noktima nikad ne okrhnu ni ne izblijede, pa tako i sada ima boju staru više od et godina. 

"Obično mi treba između deset minuta i pola sata, ovisno o dizajnu. Ako sve skidam i počinjem od praznog nokta treba mi oko dva i pol sata. Neki su crteži na njima već dugo; jedan na primjer postoji već pet godina”, ispričala je.

Što je najvažnije, ona je svojim noktima zadovoljna i ne misli da će ih ikad drastično skratiti. "Nikad o tome ni ne razmišljam!", rekla je.

Mladić peče hamburgere, odreske i torte u automobilu na suncu u kojem temperature dosežu skoro 100°C:

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Mudlin
Mudlin
12:51 09.06.2022.

Valjda zarađuje šireći koljena pa ruke i nisu bitne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije