Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripazite
Povratak na članak

Prženje na svinjskoj masti ipak je zdravije nego na biljnom ulju

Najveći problem je što ljudi dnevno konzumiraju previše kalorija i unose previše zasićenih masti i šećera što dovodi do debljanja i pretilosti koji pak povećavaju rizik od srčanih bolesti i dijabetesa tipa 2 – kaže Tedstone.

Komentari 6

RZ
RZ
17:36 09.11.2015.

Mislim da ti "strucnjaci" uopce nisu strucni i lupaju gluposti. Sad ce jos utvrditi da sport uopce nije zdrav, da je majcino mlijeko nezdravo za bebe, i da kisik steti covjeku. Pa ce za koju godinu tvrditi suprotno. Kome su prije trebali "strucnjaci"? Pa ljudi opet zivjeli i dozivjeli 90 ili 100 godina.

VL
DU
Deleted user
20:38 09.11.2015.

...prekjucer je, jucer nije, sutra je, prekosutra tko zna....a sto mozemo kad se sastav masti mijenja u odnosu na ulje i obratno...

VL
CO
Cosinus
21:09 09.11.2015.

Naravno da je svinjska mast dobra, ali u normalnim količinama! Treba razmisliti kada je to svinjska mast došla na zao glas; kada je industrija bivše Yu počela proizvoditi dovoljne količine ulja. Jedini problem je bio što suncekretovo ulja tada jee doslovno smrdilo, a ja ga kaio dijete nisam mogao koristiti i kada se jelo ulje na post onda je jelo bilo neukusno za mene.

VL
IM
Immanuell
13:25 10.11.2015.

Odrastao sam na svinjskoj masti, mama nikad nije pržila na ulju. Radim u proizvodnji hrane i znao sam odavno da favoriziranje ulja nema baš neku osnovu osim trgovačke. Domaća mast, domaći čvarci, domaće kobasice, domaća hamburger slanina, domaća šunka i pršut, domaći kulen i seka! Samo sol i prirodni začini! Nema ništa bolje na svijetu, ako je pravilno pripremljeno i uspjelo, miris je fantastičan, a okus takav da možeš pomalo kusati po cijele dane (to je definitivno nezdravo!). Naši stari su od davnina tako radili i gotovo u pravilu svi doživjeli preko 80 godina. Ova fama oko svinjske masti konačno je prestala, apsurd je da se danas do svinjskog masnog tkiva vrlo teško dolazi zbog trgovačke orijentacije na mesnatost, pa više i ne postoje svinje koje su izvori masnog tkiva za topljenje. Ako imate prilike, namažite si koju šnitu kruha svinjskom masti i posolite, malo mljevene paprike gore i da vidiš.

VL
IV
Ivanveliki
21:24 09.11.2015.

Volim peci na masti, ali mi smiješno ovo... Malo im je zdravije ulje, a onda kasnije zdravija mast. Pojma nemaju - nagađaju i imam osjecaj da se rezultat istraživanja o štetnosti mijenja od novina do novina

VL
Avatar Hazl113
Hazl113
13:42 23.11.2015.

Ništa nova.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.