Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Prvi urbani Wine and Walk u Hrvatskoj krije se u srcu Slavonije – na velikoj završnici i Damir Urban

Osijek Wine and Walk
Foto: Osijek Wine and Walk
1/8
17.05.2024.
u 09:00

Ovog svibnja grad Osijek postaje centar enogastronomske i kulturne scene Slavonije zahvaljujući dvama iznimnim događajima koji se kriju iza naziva Osijek Wine and Walk i Urban Wine Party. Pozivamo sve ljubitelje vina, gastronomije i urbane kulture da se pridruže proslavi lokalnih vinskih sorti i kulinarskih delicija kroz niz jedinstvenih aktivnosti i događanja.

Bećarina umjesto kotizacije: Osijek Wine and Walk 2024.

Osijek Wine and Walk, koji se održava u subotu, 25. svibnja, u popodnevnim satima, nudi nezaboravnu šetnju kroz povijesnu jezgru Gornjega grada i barokne Tvrđe. Ove godine događaj donosi novo izdanje s pet vinskih točaka gdje će sudionici imati priliku kušati izvrsna vina lokalnih vinara iz Baranje i Erduta. Događaj je osmišljen kako bi spojio ljubitelje vina s bogatom poviješću i arhitekturom Osijeka, pružajući prvoklasno iskustvo uz profesionalne turističke vodiče.

Prošlogodišnji sudionici već dobro znaju da se sudjelovanje u Osijek Wine & Walku plaća „bećarinom” kako bi se osiguralo nesmetano skitanje gradom do kasno u noć. Ovaj stari namet nekoć su plaćali stanovnici Tvrđe koji su se u kasnim noćnim satima skitali i koristili javnu rasvjetu koju je trebalo financirati. Danas je bećarina oživljena priča iz davnina koja sudionicima Wine and Walka uz startni paket, kušanje deset vina vinara s osječkom adresom i ukusnim gastronomskim delicijama, omogućava sudjelovanje i u različitim interaktivnim aktivnostima te glazbenim nastupima. Sudionici će svoje vinsko putovanje početi na Trgu slobode te će u šetnji otkrivati skrivene dragulje Osijeka sve do starog dijela grada Tvrđe, gdje će završiti na vinskom partyju.

Urban(i) Wine Party i zabava na kvadrat

Istog dana, kada zasvijetle romantični stupovi s fenjerima u Tvrđi, njegovo središte, Trg Sv. Trojstva, pretvorit će se u mjesto za Urban Wine Party, veliku završnicu dana prepunog vinskih užitaka. Večer donosi glazbeni spektakl: od 21 sat nastupaju Damir Urban & 4 koji će atmosferu podići do maksimuma. Osim glazbe, posjetitelji će moći uživati u vrhunskim vinskim etiketama i gastronomskim specijalitetima iz lokalnih restorana. Urban Wine Party ne zahtijeva bećarinu i otvoren je za sve vinoljupce i sve ljubitelje dobre urbane zabave!

Ne propustite priliku biti dijelom ovog sjajnog vinskog festivala koji spaja povijest, kulturu i moderne trendove u srcu Slavonije.

Projekt Turističke zajednice grada Osijeka pod nazivom Osječka vinska baština podržavaju partneri Hrvatska turistička zajednica, Grad Osijek, Osječko-baranjska županija, Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, Glas Slavonije d. d. i drugi partneri.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije