Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zašto se razvodimo

Prosječan par provodi samo 75 minuta zajedno

par
Arhiva
24.07.2010.
u 14:03

“Savršeni trenutak” za parove, kada na kraju radnog dana napokon mogu sjesti zajedno, ne događa se prije 20.44 sati

“Savršeni trenutak” za parove, kada na kraju radnog dana napokon mogu sjesti zajedno, ne događa se prije 20.44 sati. Britanska studija, koju su među 3000 ispitanika proveli znanstvenici sa sveučilišta Lancaster, pokazuje još preciznije rezultate: prosječan par zapravo se kod kuće nađe u 20.05, no eliminacija dnevnog stresa uzme im najčešće 39 minuta. Naposljetku, prosječnom paru, opterećenom obvezama na poslu i kod kuće, preostaje manje od 75 minuta koje provedu zajedno. Upravo kratkoću spomenutog vremena, kao odraz modernog načina života, psiholozi smatraju osnovnim uzročnikom visoke stope razvoda.

 

– Rezultati su očekivani, to je, nažalost, normalno za društvo i vrijeme u kojem živimo, ali zapravo nije normalno. Konverzacija među parovima svela se na tehničku, pa im jednostavno ne preostaje vrijeme za izmjenu emocija – ističe profesor Cary Cooper.

Ključne riječi

Komentara 5

MI
MINERVA
12:36 25.07.2010.

Ja kao jedna od predstavnica prosječnih parova (ma što to značilo) neću komentirati ovaj članak jer imalo bi se tu mnogo toga za dodati...i dobrog i lošeg ... Mada bih rado iskomentirala današnjeg dečka dana...predobro :))))

QW
qwas33333
18:11 24.07.2010.

al je propupala mala :)

FE
Felicijen
18:21 24.07.2010.

Kako samo izdržati tih 75 minuta?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije