Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Prosinac u Splitu prepun zabave i topline blagdana

Advent u Splitu
Foto: Arhiva TZG Split
1/6
PR
Autor
PR članak
11.12.2017.
u 09:15

Adventski „centar svita“

Split je, kako Splićani znaju reći za svoj grad, centar svita - Carski grad u kojem je vrijeme stalo da bi vas zarobilo i odvuklo u priču koju samo Split može ispričati.

Brojna događanja odvojit će vas od monotone svakodnevnice i stvoriti nezaboravna sjećanja.

Poznate „splitske kućice“ na Rivi i gradskim trgovima, simbol su zabave, druženja i topline blagdana. Na Božićnom sajmu na Rivi i ove godine možete uživati u božićnim ukrasima, prigodnim suvenirima te bogatoj gastronomskoj ponudi ugostiteljskih sadržaja, kao i glazbenih nastupa. Svaki dan na centralnoj pozornici na Rivi, posjetitelje očekuje raznolik glazbeni i umjetnički program, od tematskih večernjih nastupa raznih DJ-eva  i zabavnih bendova do dnevnih koncerata, nastupa klapa i izvođača klasične glazbe. Tijekom četiri adventska vikenda svake subote navečer u 18 sati  održava se paljenje svijeće na adventskom uz prigodni program. Ovih blagdana Strossmayerov perivoj ili Đardin, kako ga Splićani zovu,  pretvara se u božićnu čaroliju. Ovaj kutak za djecu i mlade svijetliti će u šarenim bojama božićnih ukrasa i prigodnih dječjih 3D likova, prepun glazbenih i dramskih programa, plesnih nastupa i prigodnih darova. Božićne svečanosti nezamislive su bez prigodnih pjesama, pa se tako i u starom Splitu tradicionalno išlo od kuće do kuće, gdje bi pjevači zapjevali prigodne Božiće pjesme. Inspirirani tim starim običajem Kulturno umjetničko društvo Jedinstvo svojim nastupima uvesti će vas u tradiciju starog Splita.

Foto: Arhiva TZG Split

Cijeli Split živi u blagdanskom ozračju a gradski trgovi postaju adventske pozornice. Na splitskoj Pjaci održava se manifestacija  Advent na Pjaci koji nudi najveseliju božićnu zabavu i gastronomsku ponudu. Zavirite i u nove zone koje će vam ispričati gastrozabavnu priču  poput Adventa u novootvorenoj Turističkoj palači, Adventa ispred Galerije umjetnina i Adventa na Kampusu. Prigodnu gastro ponuda Splita i Dalmacije prezentirati će splitski ugostitelji kroz zanimljive projekte Gastroadvent i Gastro Get Advent.

Sve one koji planiraju putovanje u Split, splitski hoteli i HŽ putnički prijevoz nude posebne pogodnost posjetiteljima Splita u vrijeme božićnih i novogodišnjih događanja, a svoje programe prilagodile su i brojne kulturne institucije od kojih svakako valja istaknuti prigodni program HNK Split. 

Foto: Arhiva TZG Split

Splićani su nam pripremili i najzabavniji doček nove godine uz spektakularan ponoćni vatromet. Prvi na sceni nastupa MJESNI ODBOR uz vesele hitove koji spajaju otočni rock, funk, polke i reggae. U novu godinu uvesti će nas jedan od najboljih zabavljača na ovim prostorima JOLE & band, a za dobru atmosferu do sitnih jutarnjih sati zadužen je glazbeni sastav GUSTAFI. U novu godinu uđite uz plesne pokrete na  Salsa dočeku nove godine na Voćnom trgu u sklopu festivala SALSA SPLIT SILVESTER NIGHTS.

Teško je sažeti sve što su nam Splićani pripremili ovih blagdana, ali sa sigurnošću možemo reći da ako izaberete Split za svoju adventsku destinaciju, nećete požaliti! www.visitsplit.com #visitsplit

Sadržaj omogućila Turistička zajednica Grada Splita

Želite prijaviti greške?