Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi početak

Promijenite život sa 15 ideja, a da ne uložite ni kunu

suncokret
Davor Javorović
05.01.2010.
u 10:04

Početak nove godine novo je poglavlje u našim životima. Želje su gotovo uvijek iste: da budemo sretniji, zadovoljniji, zdraviji, s više novca...

Početak nove godine novo je poglavlje u našim životima. Želje su gotovo uvijek iste: da budemo sretniji, zadovoljniji, zdraviji, s više novca...

No, snovi se teško provode u stvarnost, a malo tko u siječnju ima novca da ga uloži u sebe i promijeni život nabolje.

Pa zašto onda ne biste pokušali sa 15 zanimljivih i potpuno besplatnih ideja koje je izabrao Alex Quick, a koje bi mogle promijeniti vaš život nabolje, a da ne uložite ni kunu? Ako odlučite slijediti i jednu od ovih ideja, i to je velik napredak za bolje sutra...

1. Svaki dan jedna rečenica u dnevnik

Dnevnik je obveza i zahtijeva da joj posvetite dio dana i prenesete svoje misli na papir. Dovoljno je da u dnevniku zapišete samo jednu rečenicu o nekom događaju koji se zbio. Ako vam ništa ne pada na pamet, samo napišite: Ništa mi ne pada na pamet!

2. Ustanite u 5.30 sati za bolji dan

Čovjeku je u prosjeku potrebno sedam sati sna. Idite spavati u 22.30 i probudite se u 5.30. Tada je još sve mirno, možete gledati izlazak sunca, čitati knjigu ili šetati.

3. Napišite pismo sebi u budućnosti

Požalite se ili pohvalite (udebljala sam se, starim, upitajte se hoćete li uvijek biti nezadovoljni poslom, obitelji i sobom). Kada pročitate pismo za deset godina, bit će jako zanimljivo.

4. Snimite svoj razdragani smijeh

Snimite se kada se smijete. To su trenuci kada proizvodimo čudne zvukove, zabacujemo glavu ili izvodimo smiješne face. Gledajući te snimke, nasmijat ćete se odlično sami sebi.

5. Pripremite si “divlji” ručak

Promijenite svoje obroke i pripremite si juhu od kopriva, salatu od cikorije, divlje gljive ili nešto što nikada niste kušati. Odvest će vas na divlje putovanje.

6. Mijenjajte svoje CD-e ili knjige

Napravite popis svojih CD-a, knjiga ili DVD-a koje uopće ne želite, dodajte na popis svoj kontakt i kratku poruku. Kopije podijelite svim susjedima, a tko se bude htio mijenjati s vama, javit će vam se. Rezultat će biti novi CD-i ili knjige, i to potpuno besplatno.

7. Hodajte na kiši bez kišobrana

Hodanje na kiši može biti uzbudljivo čim prihvatite činjenicu da ćete biti potpuno mokri. U zraku je posve novi miris, osobito nakon suha i prašna dana.

8. Napravite obrok od devet vrsta jela

Potrebno je osam prijatelja. Neka svaki donese jedno jelo (aperitiv, predjelo, juhu, tjesteninu, meso, kruh, desert, sir, viski i cigare) i imate obrok od devet vrsta jela.

9. Pokažite djeci 
tko je gazda

Postoji razdoblje u životu kada djeci smeta roditeljsko ponašanje, ali vi se suprotstavite i radite upravo to što im smeta. Ponašajte se glupavo i osramotite ih.

10. Prigovorite pristojno i uljudno

Primjerice, neki ljudi ne čiste za svojim psima. Recite im da je njihov pas baš divan, ali primijetili ste da je tamo nešto ostavio na cesti, a vaša se djeca često dolaze tamo igrati...

11. Učlanite se u "Bookcrossing"

Učlanite se u svjetski besplatni klub knjiga (Bookcrossing). Ideja je da dijelite svoje knjige s drugima tako da ih ostavite na javnom mjestu. Kad netko uzme knjigu, registrira se u klub, a pročitana ide dalje.

12. Postanite na jedan dan lord

Oslobodite se uz zanimljivu igru (lord dana).  Možete je igrati s nekoliko prijatelja na odmoru. Svaka osoba jedan dan postaje lord i tada svi ostali moraju raditi što god im lord naredi bez pogovora (kamo će van, što mora raditi). Teško je opisati koliko vas ova igra oslobađa jer svi argumenti i pregovori o tome što se mora, a što ne nestaju. Svatko će uživati u jednom danu, a nema pobijeđenih i poraženih. 

13. Popnite se na vrh planine

Ovo je jedna od najboljih stvari koju možete napraviti za sebe. Kada dođete na vrh i pogledate prema dolje s najviše točke, visoko iznad oblaka, osjetit ćete ljudsku moć, spoznati granice izdržljivosti i otkriti koliko života ima u nama.

14. Cijenite svoje trenutke samoće

Samoća nije isto što i osamljenost, čovjek može biti osamljen i u gomili ljudi. Ako se osjećate ugodno dok ste sami, tada možete čuti sami svoje najskrivenije misli.

15. Oslobodite se i plivajte u moru

Sloboda plivanja u moru teško se može usporediti s bilo čime. Nema sudaranja s nepoznatim kupačima, osjećate se rasterećeno, slobodno. Ljeti svakako što dulje boravite na moru, a zimi može pomoći i kupanje u bazenu.

Ključne riječi

Komentara 2

KI
kisrub
11:40 05.01.2010.

Ideja br. 16 Prestanite čitati glupave članke

ZD
Zdravek
12:38 05.01.2010.

\"15. Oslobodite se i plivajte u moru Sloboda plivanja u moru teško se može usporediti s bilo čime. Nema sudaranja s nepoznatim kupačima, osjećate se rasterećeno, slobodno. Ljeti svakako što dulje boravite na moru, a zimi može pomoći i kupanjee u bazenu.\" kaj nije u naslovu spomenuto da se ne ulozi ni kuna? mi na kontinentu cemo napravit ponovo panonsko more da se oslobodimo i rasteretimo :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije