Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rizična skupina

Profesionalni slikari, staklari i fasaderi na udaru raka mjehura

'10.06.2010., Zagreb - Muzej suvremene umjetnosti Zagreb i British Council. Otvorenje izlozbe Gilbert i George - Jack Freak Pictures. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
19.08.2010.
u 14:47

Profesionalni slikari imaju 30 posto više šansi da obole od raka mjehura nego ostatak populacije.

Profesionalni slikari imaju 30 posto više šansi da obole od raka mjehura nego ostatak populacije, zaključuje sveobuhvatna analiza čiji su rezultati objavljeni u američkom časopisu Occupational and Environmental Medicine. No ugrožene su i osobe srodnih zanimanja, kao što su fasaderi, staklari, osobe koje lijepe jumbo-plakate, umjetnici i dekorateri. Autori istraživanja temelje svoje rezultate na gotovo 3000 slučajeva raka mokraćnog mjehura primijećenih kod profesionalnih slikara.

Ključne riječi

Komentara 1

FE
Felicijen
16:36 19.08.2010.

Svi maleri su poznati cugeri...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije