Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kod kuće

5 prirodnih načina da pobijedite proljetne alergije

alergija
Foto: Shutterstock
17.03.2015.
u 12:43

Nažalost, sve je veći broj osoba koje su alergične na barem neko proljetno bilje.

Nakon hladne zime veselimo se prvim proljetnim zrakama sunca i glasnicima proljeća.

Ipak, neki se proljeću ne vesele toliko.

Šmrcanje, kihanje, suzenje očiju, glavobolja, osip, svrbež i ostali neugodni simptomi osobama koje pate od alergija dane mogu učiniti pravom mukom.

Nažalost, sve je veći broj osoba koje su alergične na barem neko proljetno bilje.

Tada treba izbjegavati boravak u zelenilu u ranim prijepodnevnim satima. Kada alergen dospije u sluznicu ili na kožu, treba ga dobro isprati fiziološkom otopinom ili prokuhanom vodom.

Ali postoje i neki prirodni načini koji mogu pomoći u borbi protiv alergija. Ovo su neki od njih....

1. Jabučni ocat

Popijte svaki dan malo jabučnog octa razrijeđenog s vodom ili sokom od limuna. Pomoći će vam razgraditi sluz i omogućit će vam da opet neometano dišete.

2. Probiotici

Poznato je da probiotici jačaju imunološki sustav i na taj način pomoći će i u borbi s alergijama, posebice kod djece.

3. Nazalno ispiranje

Nazalno ispiranje održat će sluznicu zdravom i čistom, a potrebna vam je "neti pot" posudica. Pripremite slanu otopinu tako da u otprilike pola litre mlake vode stavite jednu žličicu morske soli bez aditiva. Otopinu lagano ulijte u jednu nosnicu, a zatim ćete osjetiti kako otopina izlazi na drugu. Na taj ćete način pročistiti nos i ponovno "prodisati".

4. Vrući tuš

Nakon što dođete kući nakon boravka na zraku "bacite se" pod vrući tuš. Para će očistiti sinuse, ali i isprati pelud s tijela.

5. Ulje eukaliptusa

Ovo ulje odlična je pomoć kod alergija. Studija iz 2010. godine pokazala je da ovo ulje djeluje blagonaklono za respiratorne poteškoće. Ulje eukaliptusa stavite u aroma lampu ili utrljajte na prsa tri kapi za lakše disanje.

>>Alergije – zbog duge zime čeka nas veća koncentracija peludi

 

Komentara 1

IK
ikonoklast
16:52 17.03.2015.

alergije imaju samo prljavci...od tud riječ alergija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije