Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerojatno

Prije važnog sastanka sa šefom trebali biste poslušati - ovo!

Slušanje glazbe
Foto: Thinkstock
27.01.2015.
u 09:44

Pravilo o glazbi bez riječi ne vrijedi ako si trebate podići moral prije važnog sastanka sa šefom

Čak 88 posto zaposlenika bit će točnije i ažurnije u obavljanju svojih radnih zadataka ako slušaju glazbu i imat će manje grešaka u usporedbi s onima koji sjede u tišini, pokazalo je to istraživanje koje je proveo britanski Mindlab International.

Studiju je vodio neuropsihijatar David Lewis koji tvrdi da ovisno o poslu koji radimo treba birati i glazbu, piše Askmen.

Oni koji rade s brojevima i moraju obraćati pozornost na detalje bolje će raditi uz klasičnu glazbu jer će se njihova točnost u izvršavanju zadataka povećati za 12 posto. Ako vaše radno mjesto podrazumijeva unos podataka i rokove, tada biste trebali slušati pop glazbu, pokazalo je istraživanje u kojem su oni koji su slušali ovu vrstu glazbe unosili podatke 58 posto brže u odnosu na isti posao obavljen u tišini.

Ako se na poslu bavite rješavanjem problema, tada je najbolji izbor plesna glazba.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

No kako bi slušanje glazbe na poslu bilo produktivno, uz glazbeni žanr potrebno je znati izabrati i prave pjesme - ako se koncentrirate na to da ulovite riječi pjesme ili se počnete prisjećati trenutka u kojem ste prvi put čuli pjesmu, to vam neće pomoći da budete produktivniji. Iako pomaže da se osjećate energičnije, glazba vam može odvući pozornost s izvršavanja zadataka, kažu stručnjaci te preporučuju da unutar žanra koji odgovara vašem poslu birate glazbu bez riječi.

Pravilo o glazbi bez riječi, međutim, ne vrijedi ako si trebate podići moral prije važnog sastanka sa šefom - tada si pustite neki žestoki rock klasik ili soundtrack nekog akcijskog filma kako bi vas glazba potaknula na djelovanje.

>>Ova glazba sigurno će vam povećati produktivnost!

Komentara 2

PA
Paton
14:41 27.01.2015.

slažem se pogotovo ako je šef nastrani manijak kak ja imam pa mu pašu svi spolovi

KR
kruško1
18:37 27.01.2015.

ja sam prije sastanka sa svojim znao cijelu krunicu izmoliti da mi Bog snage da.Bog me nagradi i n

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije