Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Winnie 2

Prijavila je svog psa na natječaj pa su joj ga klonirali

kloniran pas
Foto: Screenshot
1/2
09.04.2014.
u 14:26

- Winnie ima već 12 godina i neće zauvijek biti tu, rekla je Rebecca pojašnjavajući zašto je prijavila svog psa na natječaj za kloniranje.

Winnie 2 prvi je britanski klonirani psić.

Njegova vlasnica 29- godišnja Rebecca Smith pobijedila je u natječaju vrijednom 60 000 funti i time osigurala da njen 12 - godišnji ljubimac, jazavčar, dobije svog klona. Majušni psić "iz epruvete" okotio se u Seoulu prije 10 dana, a štenac je zasad identičan 12- godišnjem jazavčaru Winniju, rekla je njegova vlasnica za Daily Mail. Ipak, znanstvenici tvrde kako postoji mogućnost da psić ipak neće biti identičan Winniju.

Nakon pobjede na natječaju, s Winnija je uzet uzorak kože koji je u tekućem dušiku poslan u Seoul. Sada mora proteći najmanje 6 mjeseci kako bi ponosna vlasnica svog novog ljubimca odvela kući u Veliku Britaniju. Stariji Winnie nosi velike zasluge za izlječenje svoje vlasnice Rebecce koja je kao tinejdžerica bolovala od bulimije.

- Winnie ima već 12 godina i neće zauvijek biti tu, rekla je Rebecca pojašnjavajući zašto je prijavila svog psa na natječaj za kloniranje.

Kloniranje se obavilo u Južnoj Koreji jer su tamo znatno niži etički standardi nego u Europi ili Sjedinjenim državama, rekao je stručnjak za kloniranje John Woestendiek.

 

>>Klonirano najmanje 500 životinja: Stiže svinjetina 'izvorno kloniranog porijekla'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije