Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Prijatelji mogu postati obitelj!

uniqa
Foto: PR FOTO
PR
Autor
PR članak
21.11.2014.
u 10:30

S dobrim prijateljem ili prijateljicom možeš podijeliti sve: i muke i sreću. Zato su prijatelji, uz obitelj, najvažnija stvar u životu svakog čovjeka. Mreža potpore koju sačinjavaju, od beskrajnih ljubavnih i poslovnih savjetovanja, preko pomoći pri preseljenju ili razvodu do dijeljenja zajedničkih interesa i zabave – prijatelji su uvijek tu i na njih se uvijek možemo osloniti.

I ne samo to. Prijateljstva sklopljena u vrtiću utječu na to u kakve ljude izrastamo, jednako koliko i obitelj. Prijatelji iz djetinjstva ostaju nam za cijeli život, čak i kada odsele na drugi kraj svijeta. Svi smo mi sklapali i gubili prijateljstva, od prijatelja smo učili i s prijateljima ispravljali pogreške te se učili svađati u svijetu u kojemu roditeljska riječ nije bila ona posljednja. Prijatelji nisu samo povod za dobar provod, oni su tu i kako bi nam proširili vidike, otkrili nam nove svjetove, što se najčešće i najburnije događa u tinejdžersko doba. Neka prijateljstva koja se tada sklapaju znaju užasnuti obitelji kojima pripadamo, ali jednako tako znaju i potrajati cijeli život.

Otkrivanje novih svjetova, zajedničko provođenje vremena svaki dan, sati zabavnih razgovora i ludi izlasci polako se pretvore u zajednička učenja ili propitivanja prvih pravih veza, pomoć pri pronalasku stana ili držanje ruke tijekom poroda. S vremenom prijatelji postaju obitelj.

Pravi prijatelji – oni koji se na mukama poznaju i koji su tu kada ih trebaš, bilo da ih zoveš svaki dan ili jednom u desetljeću – najveći su oslonac koji imamo, uz obitelj. Izaberete li dobre prijatelje, jedino što će ih razlikovati od obitelji jest to da s njima ne dijelite gene. No to za pravu obitelj ionako nije najvažnije, reći će vam svatko tko se sretno udao ili oženio!

Želite li otkriti još inspirativnih misli? Želite osvojiti nagrade? Uputite se na misli.uniqa.hr!

Želite prijaviti greške?