Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Prestanite konstantno kvocati u vezi

Neophodno je da se u vezi osjećate prihvaćenim, kako biste bili sretni. Važna je, također, konstruktivna svađa, ali izbjegavanje konstantnog “kvocanja”. Veza može funkcionirati dobro samo onda kada se partneri međusobno osjećaju vrijednim...
10. kolovoza 2014. u 18:45 0 komentara 1923 prikaza
ljubav
Foto: Thinkstock

Neophodno je da se u vezi osjećate prihvaćenim, kako biste bili sretni. Važna je, također, konstruktivna svađa, ali izbjegavanje konstantnog “kvocanja”. Veza može funkcionirati dobro samo onda kada se partneri međusobno osjećaju vrijednim. Kada kažete nešto čime ćete doprinijeti da se vaš partner osjeća vrijednim, ojačavate svoju vezu. S druge strane, kada kažete ili napravite nešto zbog čega će se partner osjećati loše, slabite i uništavate vaš odnos. Dakle, fokusirajte se na ono što stvarno cijenite kod partnera i to mu iskreno recite, odnosno pohvalite ga.

Svađa je normalan dio svake veze, ali važno je da ne cjepidlačite i da ostavite prostora za razgovor i kompromis. Naravno, uvijek bi trebali iznijeti svoje mišljenje, ali nikako se inatiti i tvrditi da ste u pravu, čak i kada znate da niste. Na kraju, kritike pokušate svesti na minimum, ukoliko želite da vam veza uspije.

To ne znači da trebate šutjeti i “gutati” sve što vam kod partnera smeta, ali ne treba niti raditi drame jer kasni pet minuta na sastanak, ne odgovara na poruku iste sekunde, stavio je ručnik na “pogrešno” mjesto…Kritike ponekad izgovaramo i nesvjesno, ali pokušajte se suzdržati od negativnih navika kao što je izgovaranja na taj način. Umjesto toga, pokušajte priopćiti partneru što vam smeta tako da se on ne osjeća podcijenjeno.

>>Žene u sretnim vezama ne privlače drugi zgodni muškarci

ZDRAVI I U FORMI
Kako podići trčanje na višu razinu i pri tome se ne ozlijediti

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.