Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
misterij liječnicima

Preminuo nekoliko sati nakon krvarenja iz nosa

puška (1)
Ivica galović/PIXSELL
02.12.2011.
u 12:59

Patolog koji je obavio odbukciju kazao je da dosad nije naišao na takav slučaj. Utvrdio je da je R. Ford umro jer mu je krv ušla u dišne puteve, ali nije mogao objasniti kako se to dogodilo jer je krvarenje iz nosa tada već bilo prestalo.

Krvarenje iz nosa obično je vrlo zastrašujuće za onoga kome curi krv i jednako neugodno promatračima. U većini slučajeva mjesta panici nema jer se krvarenje vrlo lako i brzo može zaustaviti te nije samo po sebi bolest nego je, uglavnom, posljedica promjena u drugim dijelovima tijela.

Stoga su se britanski liječnici našli pred zidom pokušavajući objasniti kako se moglo dogoditi da 47-godišnji Robert Ford umre nekoliko sati nakon što mu je krv curila iz nosa.

Vrtlar je primijetio da krvari za šetnje s prijateljem u Gravesendu u Kentu. Kako je krvarenje bilo izrazito obilno, Ford je potražio pomoć u bolnici gdje ga su liječnici uspjeli zaustaviti. Savjetovali su mu da pođe kući i stavi led na nos.

Nekoliko sati kasnije Robert Ford je preminuo.

Patolog koji je obavio obdukciju kazao je da u više od četiri tisuće obdukcija koje je obavio nije bilo sličnog slučaja. Utvrdio je da je R. Ford umro jer je krv ušla u dišne putove, ali nije mogao objasniti kako se to dogodilo jer je krvarenje iz nosa tada već bilo prestalo.

– Ovo je jako neobičan slučaj. Zapravo ne znamo što se dogodilo ni kako bismo to objasnili. Trudio sam se pronaći odakle je krv došla, ali nisam pronašao ništa.

Sve se odigralo još lani u lipnju. Michael Ford, otac preminuloga, kazao je na sudu da je njegov sin tog dana zvao hitnu pomoć i požalio im se da ne može disati.

– Našli smo ga na podu s lokvom krvi oko usta. Cijela kuća bila je prekrivena mrljama krvi veličine kovanice – kazao je njegov otac. 

Obitelj ne traži krivca, nego odgovore o smrti sina za kojeg su liječnici na kraju kazali da je umro prirodnom smrću.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije