Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA USLUGA

Premijerno predstavljena robotska neurorehabilitacija kojom Specijalna bolnica Arithera vraća izgubljeni pokret

robotska neurorehabilitacija kojom Specijalna bolnica Arithera vraća izgubljeni pokret
Foto: Promo
1/18
24.11.2017.
u 09:01

Koristi se kod pacijenata oboljelih od moždanog udara, traumatskih ozljeda ili tumora mozga, ali i pacijenata s dijagnozom multiple skleroze, Parkinsonove bolesti i cerebralne paralize

Zahvaljujući neuroplastičnosti mozga razvila se ROBOTSKA NEUROREHABILITACIJA koja koristi robotski i računalno potpomognutu tehnologiju za rehabilitaciju gornjih i donjih ekstremiteta kojom se obnavlja izgubljena motorike nakon oštećenja ili bolesti mozga i leđne moždine. Koristi se kod pacijenata oboljelih od moždanog udara, traumatskih ozljeda ili tumora mozga, ali i pacijenata s dijagnozom multiple skleroze, Parkinsonove bolesti i cerebralne paralize, kao i kod onih pacijenata sa ozljedama leđne moždine (parapareze) do kojih najčešće dolazi prilikom prometnih nesreća.

Foto: Promo

U Specijalnoj bolnici Arithera premijerno su prezentirani robotski uređaju najnovije generacije razvijeni na bazi znanstvenih istraživanja iz područja neuroznanosti, zbog kojih je Arithera postala referentni centar za robotsku neurorehabilitaciju donjih i gornjih ekstremiteta za Istočnu i Jugoistočnu Europu. Robotskom neurorehabilitacijom u kombinaciji sa konvencionalnom fizioterapijom, Arithera provodi rehabilitaciju za gornje i donje ekstremitete, kreirajući personalizirane programe rehabilitacije.

Cilj robotske neurorehabilitacije je oporavak izgubljenih motoričkih vještina i pokretljivosti te osposobljavanje neuroloških i ortopedskih pacijenata za samostalno funkcioniranje u svakodnevnom životu. U zemljama Zapadne Europe robotska neurorehabilitacija je standard u liječenju. U Hrvatskoj i regiji treba to tek postati i Arithera je u tom smjeru učinila značajan iskorak. “ – izjavila je Anđelka Hajvaz, dr. med., specijalistica fizikalne medicine i rehabilitacije, koja predvodi stručni tim.

Foto: Promo

Ovom novom uslugom Specijalna bolnica Arithera ponovno je istaknula kvalitetu hrvatske zdravstvene ponude i učinila Hrvatsku i Zagreb konkurentnijim na mapi svjetskog zdravstvenog turizma.

Program je vodila poznata radijska voditeljica Ivana Plechinger koja je prisutne ukratko upoznala sa svojim osobnim iskustvom s moždanim udarom koji je na sreću bio blaži i nije ostavio ozbiljnije posljedice.

Više informacija: www.arithera.hr, https://robotska-neurorehabilitacija.eu

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije