Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Predstavljanje Hrvatske na jedriličarskoj regati Kieler Woche na sjeveru Njemačke

Foto: Hrvatska turistička zajednica
1/2
PR
Autor
PR članak
23.06.2022.
u 11:38

Dodatnom učvršćivanju veza između Njemačke i Hrvatske također doprinosi i činjenica da je ove godine iz najsjevernije njemačke pokrajine Schleswig – Holstein po prvi puta pokrenuta aviolinija iz Lübecka za Zadar

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Njemačkoj sudjeluje na međunarodnoj godišnjoj jedriličarskoj regati Kieler Woche, koja se od 18. do 26. lipnja održava u Kielu na samom sjeveru Njemačke. Riječ je o regati koja se tradicionalno održava još od kraja 19. stoljeća, a hrvatski štand, u sklopu kojeg se predstavlja i TZ Zadarske županije, pozicioniran je na glavnom trgu Rathausplatz te bilježi vrlo visoku posjećenost tijekom održavanja manifestacije.

„Zadovoljan sam što imamo mogućnost prezentirati hrvatsku turističku ponudu na ovako cijenjenoj i međunarodno prepoznatoj manifestaciji. Hrvatska je jedna od najpoželjnijih destinacija Mediterana, a naše prisustvo na Kieler Woche regati potaknut će brojne turiste sa samog sjevera Njemačke da posjete našu zemlju i uvjere se da imamo najbolju ponudu i sadržaj za kvalitetan odmor“, izjavio je Romeo Draghicchio, direktor Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj, naglasivši kako se Hrvatska po prvi put predstavlja u sklopu ove manifestacije i to na prijedlog generalnog konzula Republike Hrvatske u Hamburgu Kristijana Tušeka.

Naime, prisustvo Hrvatske na regati Kieler Woche odlična je prilika za dodatnom promocijom naše zemlje na sjeveru Njemačke. Dodatnom učvršćivanju veza između Njemačke i Hrvatske također doprinosi i činjenica da je ove godine iz najsjevernije njemačke pokrajine Schleswig – Holstein po prvi puta pokrenuta aviolinija iz Lübecka za Zadar, tako da je sada putnicima iz te pokrajine dolazak na Jadran još lakši, a samo isticanje Hrvatske kao aviodestinacije jamči i produljenje turističke sezone te povećanu potrošnju.

Inače, Kieler Woche tradicionalna je godišnja jedriličarska regata koja se smatra jednom od najvećih jedriličarskih manifestacija na svijetu. Kielski tjedan uključuje opsežan program s preko 2100 pojedinačnih događaja, 300 koncerata raspoređenih na 16 pozornica što rezultira od oko 3 milijuna posjetitelja godišnje. Posebna atrakcija ove manifestacije je i sudjelovanje preko 100 tradicionalnih jedrenjaka, parobroda i stotinu jedrilica.

Dodajmo kako su Nijemci, prema podacima sustava eVisitor, u dosadašnjem dijelu godine u Hrvatskoj ostvarili 5,2 milijuna noćenja što je rast od 10 posto u usporedbi s rekordnom 2019. godinom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?