Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najporozniji su

Prebojavate vrhove kose? Evo zašto biste to trebali izbjegavati

kosa
Foto: Thinkstock
1/2
09.12.2014.
u 15:34

Kada je o permanentnim i semipermanentnim bojama riječ, najvažnija stvar je ta da ne bojite kosu više nego što bi trebalo

U savršenom svijetu svi bismo koristili savršene, blage, privremene boje, koje bi samo osvježavale našu prirodnu boju popunjavajući pukotine oštećene vlasi, što bi kosu učinilo sjajnijom.

No, ovaj tip boje nije postojan – ispire se već nakon četiri-pet šamponiranja, a boja nije intenzivna.

Kada je o permanentnim i semipermanentnim bojama riječ, najvažnija stvar je ta da ne bojite kosu više nego što bi trebalo, pogotovo vrhove vlasi koji su najporozniji. Postoji objektivan razlog zašto će vam frizer – ili upute za uporabu na pakiranju

– reći da nanesete boju prvo na korijen (izrast), a zatim da samo raščešljate kosu pet minuta pred kraj bojenja.

Nanošenje boje na cijelu kosu pri svakom bojenju čini puno veću štetu. Profesionalci također savjetuju uporabu šampona i regeneratora za obojenu kosu i što rjeđe pranje kose.

>>'Vlasište mi se počelo abnormalno mastiti i poprimati neugodan miris'

>>Zbog čega se često masti kosa i kako riješiti taj problem?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije