Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Moda & ljepota

Poznati plastični kirurg otkriva koji oblik grudi Hrvatice najčešće traže

Žene najčešće do kirurga dođu putem usmene preporuke, no često se informiraju i preko društvenih mreža, kaže dr. Matija Miletić
19. studenoga 2019. u 08:30 0 komentara 1616 prikaza
Foto: Shutterstock

Generalno mlade i mlađe žene vole okrugle implantate koji daju nešto naglašeniji dekolte u odnosu na anatomski tj. suza implantat koji daje prirodniji rezultat jer je dekolte blaže naglašen. U nekim slučajevima zbog blažeg stupnja ptoze tj. visećih dojki u cilju postizanja dobrog estetskog rezultata potrebno je ugraditi suza implantat kako bi se ptoza korigirala. Nekad je to nemoguće pa je potrebno još i kirurško dizanje bradavica tj. peksija. U prosjeku Hrvatice ugrađuju većinom okrugle implantate, otkriva poznati hrvatski plastični kirurg dr. Matija Miletić.

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Svaka operacija pa i operacija grudi ima svoje rizike. Rizici mogu biti s anesteziološke strane tj. pridružene bolesti pacijenata, te sa kirurške strane. Najveći problem je infekcija operirane rane gdje je potrebno implantat(e) odstraniti te nakon 4 do 6 mjeseci ponoviti zahvat. Treba izdvojiti i pogrešku u kreiranju džepa tj. prostora u koji se postavlja implantat tako da imamo asimetriju. Isti problem može nastati i odgođeno i nakon dužeg vremena gdje se stvara kapsula oko implantata koja ga deformira. U najčešćem slučaju se radi o "tihoj" infekciji. Od blažih komplikacija treba izdvojiti infekciju na mjestu reza, serom tj. pojava tekućine oko implantata i hematom.

Mia Anočić-Valentić Mia Anočić-Valentić: Smršavila sam 15 kilograma jer sam željela naći dečka. Sad sam sretno zaljubljena

Hrvatice dolaze kirurzima s jasnom vizijom, a neke znaju i koji oblik implantata žele, otkriva dr. Miletić. Sve više se žena odlučuje na korekciju grudi i o tome govore bez ustezanja. Ipak, treba znati koliko traje oporavak nakon takve operacije.

- Operacija povećanja grudi traje u prosjeku od sat do sat i pol vremena. Ako se radi o povećanju i podizanju bradavica operacija može trajati tri do četiri sata. Iz svog iskustva uvijek stavljam drenove tj. cjevčice koje zaostalu krv izvlače putem silikonskih cijevi u spremnik i ostaju u prosjeku dva dana kada se skidaju. Tri do četiri tjedna nakon operacije žene nose specijalizirani grudnjak radi prevencije pomicanja implantata. Za normalno funkcioniranje potrebno je otprilike dva tjedna kada žene mogu normalno dizati ruke da nemaju bolove. Do tri mjeseca se ne preporuča spavanje na boku i trbuhu kao i vježbanje gornjeg dijela tijela, plivanje i slično - objašnjava dr. Matija Miletić te ističe kako ni umjetne grudi nije baš uvijek lako prepoznati budući da sve više žena traži da im grudi izgledaju prirodno.

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Miletić otkriva i koja su njegova iskustva po pitanju odabira liječnika. Najčešće je to prema usmenoj preporuci budući da se žene prije operacije često raspituju kod drugih žena. Neke žene pak kirurga traže putem društvenih mreža i često baš tako pronađu kirurga, no svim ženama je jedna stvar najvažnija, a to je da je riječ o kirurgu koji ima iza sebe puno iskustva. Naime, odnos između kirurga i klijenta je presudan jer ako je dojam pozitivan suradnja se nastavlja od konzultacija pa do cilja tj. operacije.

- Otkrit ću vam još da brojne Hrvatice vole proučavati kirurga kojem se misle javiti. Često prate kirurge prema stilu odijevanja, intervjuima, slikama po društvenim mrežama… Dakako to je normalno jer ljudima je uvijek važan prvi dojam, no naravno odluka pada tek kada upoznaju doktora - zaključio je estetski kirurg Matija Miletić.

Pogledajte video zašto Hrvati sve više žele povećati penis bez odlaska pod nož. 

Tko želi biti Milijunaš
GRIJEH ILI SRAMOTA?
Svi govore o tome! Je li u sinoćnjem 'Milijunašu' jedno pitanje imalo dva točna odgovora?
Razbili smo mitove o mikrovalnoj pećnici
SAZNAJTE ISTINU
Razbili smo mitove o mikrovalnoj pećnici
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.