Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSIGURANJE

Požar ili poplava mogu izazvati veliku štetu, zaštitite imovinu i povećajte sigurnost obitelji policom Croatia imovina

Croatia imovina
Foto: Promo
1/3
20.11.2017.
u 09:36

Kako bi građanima olakšali odluku o osiguranju imovine, u Croatia osiguranju na sve police koje se ugovore do 31. prosinca ove godine osiguravaju i dodatni popust.

Moja obitelj i ja nedavno smo ponovo uselili u stan koji je prije nešto više od godinu dana prilično uništen u požaru. Požar je izazvala iskra od osigurača u vrijeme dok nitko od nas nije bio doma i uspio se proširiti po cijelom stanu prije nego su susjedi primijetili da nešto gori. Odmah su priskočili u pomoć i do dolaska vatrogasaca uspjeli držati vatru pod kontrolom, pa je požar brzo ugašen, no kad smo došli kući, imali smo što vidjeti.

Dva dana kasnije napravili smo popis svega što treba obnavljati: Zidovi su bili puni ugljena, parketi nagoreni i truli od vode, pločice popucane, a vrata neupotrebljiva. Većina namještaja i kućanskih uređaja bila je uništena, a spasili smo tek mali dio odjeće i obuće i igračaka naših klinaca te posuđe. Bili smo očajni – kaže Goran (42). Obitelj je nakon toga gotovo godinu dana živjela na dvije adrese, malo kod njegovih, malo kod supruginih roditelja, dok je on nakon posla, uz pomoć rođaka i prijatelja, pomalo obnavljao njihov dom.

Foto: Promo

- Sve je išlo sporo jer ni financijski nismo bili spremni za taj udar, a ni moji roditelji nam neko vrijeme nisu mogli pomoći, jer im je u stan upala ekipa provalnika i odnijela vrijedne slike i monografije koje su kupovali tijekom 40 godina braka. Na kraju smo uzeli stambeni kredit od 50.000 kuna za adaptaciju stana, koji ćemo otplaćivati idućih 5 godina i to će nam biti veliki problem. No, to me iskustvo osvijestilo: Prošli tjedan smo ugovorili policu osiguranja imovine, kako više nikad ne bismo bili u sličnoj situaciji, a odmah za nama to su učinili i moji roditelji, kaže Goran.

On i njegova supruga izabrali su policu osiguranja Croatia imovina, kod Croatia osiguranja. Riječ je o polici koja obuhvaća dvije vrste osiguranja: osiguranje građevinskog dijela objekta i osiguranje stvari u kućanstvu. Polica pokriva rizik od požara, poplave, oluje, puknuća cijevi, provale i još 11 drugih rizika, a osiguranik ju može nadograđivati dopunskim rizicima, ovisno o vlastitim potrebama.

Pri ugovaranju police možete izabrati između tri modela osiguranja građevinskog dijela (Basic, Standard i Ultra), te dva modela za osiguranje stvari u kućanstvu (Optima i Maksi), pa svaki osiguranik policu doista može prilagoditi svojim potrebama i financijskim mogućnostima. No, to nije sve: Kako bi građanima olakšali odluku o osiguranju imovine, u Croatia osiuranju na sve police koje se ugovore do 31. prosinca ove godine osiguravaju i dodatni popust.

Foto: Promo

Uzmemo li u obzir činjenicu da i relativno mala šteta zbog puknuća vodovodnih cijevi u stanu od 60-ak četvornih metara može izazvati štetu u visini od nekoliko stotina, pa i nekoliko desetaka tisuća kuna, dok šteta od većih elementarnih nepogoda može dosegnuti i 150.000 kuna, nema sumnje da se osiguranje imovine svakako može isplatiti. Pogotovo ako živite u stanu sa starim vodovodnim ili električnim instalacijama, u kojem je rizik od štete veći, ili u području gdje su češći izljevi vode iz rijeka ili jezera. Naime, prosječna cijena police za stan veličine 60 četvornih metara manja je od stotinu kuna mjesečno, a u slučaju štete, omogućit će vam da građevinu i veći dio stvari u kućanstvu zamijenite novima, i to brzo i bez odricanja te da tako obitelj što prije nastavi sa svakodnevnim životom.

Sve dodatne informacije o osiguranju imovine i polici osiguranja Croatia imovina možete pronaći na internetskoj stranici www.crosig.hr ili dobiti pozivom na besplatni broj: 0800 1884, a u oba slučaja odmah možete zatražiti i ponudu za osiguranje od prodajnog savjetnika Croatia osiguranja.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije