Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Povišeni šećer u krvi signal je za mijenjanje navika! Pogledajte zašto

Pharmoval
03.11.2022.
u 13:06

Šećerna bolest ozbiljan je problem današnje populacije, a usko je povezan s nezdravim načinom života. U Hrvatskoj broj osoba s povišenom razinom šećera u krvi iz godinu u godinu sve je veći. Iako najčešće pogađa starije, povišeni šećer pojavljuje se kod sve mlađih osoba

Najčešća greška koju radimo je ta da unosimo kalorijski bogatu, a nutritivno siromašnu hranu bogatu masnoćama i jednostavnim ugljikohidratima. Dodatno, fizička neaktivnost, loš san, stres, preskakanje obroka i nekontrolirani unos šećera i alkohola stvara začarani krugu u kojem se ostvaruje veza između lošeg stila života i nastanka dijabetesa tipa 2.

Razvoj same bolesti može trajati i više godina i to stanje naziva se predijabetes. Upravo u tom vremenu, ukoliko se prepozna visoki šećer u krvi, može se napraviti najviše i značajno usporiti, pa čak i zaustaviti razvoj dijabetesa.

Kako znati da imate povišenu razinu šećera u krvi?

Kako bismo razumjeli stanje povišenog šećera, dobro je znati što se događa u tijelu kada je razina šećerna u krvi normalna. Nakon obroka, hrana koju unesemo se razgrađuje u jednostavan šećer - glukozu - koja je gorivo za stanice. Kada razina glukoze u krvi poraste, hormon inzulin se oslobađa iz gušterače u krv i veže se na stanice organizma čime omogućuje ulazak šećera iz krvi u njih.

To je vrlo jednostavan prikaz mehanizma kako hrana dospijeva do svake pojedine stanice u tijelu, gdje je potrebna. Uslijed poremećaja u stanicama dolazi do otpornosti na djelovanje inzulina, pa glukoza ne može ući u stanicu i to stanje je poznato kao inzulinska rezistencija.

Neki od simptomi povišene razine šećera u krvi su česti umor, apetit i žeđ, pretjerano mokrenje, zamućen vid, problemi s koncentracijom i drugi. Također, debljanje s nakupljam masnoće oko trbuha često je posljedica poremećaja u radu inzulina. Posebice na oprezu trebaju biti i osobe koje imaju krvne srodnike sa šećernom bolešću.

Najvažnije je reći da je dijabetes podmukla i opasna bolest. Prilikom mjerenja blago povišenih razina glukoze u krvi prehranom i promjenama navika moguće značajno utjecati na vrijednosti i pomoći organizmu da se vrati u ravnotežu. Redovite kontrole kod doktora, uravnotežena prehrana i fizička aktivnost uz dobrodošlu pomoć dodataka prehrani mogu napraviti razliku.

Kombinacija cimeta i kroma za regulaciju šećera

U ljekarnama možete naći Dibeticin kapsule, riječ je o dodatku prehrani koji je dio poznate hrvatske linije dodataka prehrani Pharmoval. Proizvod uravnoteženog i optimalnog sastava u dnevnoj dozi sadrži preporučene količine ekstrakta cejlonskog cimetovca, alfa lipoičnu kiselinu te čak 300 % preporučenog unosa kroma koji doprinosi održavanju normalne razine šećera u krvi.

Potražite u ljekarnama

Dibeticin kapsule možete nabaviti u ljekarnama bez recepta ili s dostavom na kućnu adresu na internet trgovini drogerija.hr, a više informacija o kapsulama možete potražiti na službenim stranicama Pharmoval proizvoda.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije