Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Posvetite se zdravlju ovog vikenda - Holistička Bura u organizaciji doktorice Meri Bure

Holistička Bura
11.10.2021.
u 15:43

Kao osnivačica holističkog centra i kreatorica jedinstvene Mulier metode, doktorica medicine Meri Bura najbolje zna koliko je naš životni stil povezan sa zdravljem

U subotu 16. listopada očekuje nas potpuno drugačija edukacija o problemima štitnjače, debljine i umora na kojoj sudjeluju liječnici, ljekarnici i pacijenti zajedno. Edukacija se održava u Šibeniku, ali je osigurana i mogućnost online praćenja. Za sve koji nadolazeći vikend žele posvetiti zdravlju, informirati se o zdravim životnim stilovima koji sprečavaju bolesti štitnjače, debljinu, umor donosimo informacije o ovoj zanimljivoj edukaciji koja nosi simboličan naziv “Holistička Bura”.

Kao osnivačica holističkog centra i kreatorica jedinstvene Mulier metode, doktorica medicine Meri Bura najbolje zna koliko je naš životni stil povezan sa zdravljem. Nakon što je primijetila da joj veliki broj žena dolazi s istim pričama i simptomima, dr. Bura uvidjela je da postoji “praznina” u znanju brojnih žena zbog čega žive nezdravo, s nizom simptoma i bez izgleda da izađu iz tog začaranog kruga.

U svojoj ordinaciji, pacijentice pita uobičajena zdravstvena pitanja, no kada i dođu dvije osobe s istim simptomima, pristup je individualan. “Najvažnije je prikupiti sve informacije o ženi kako bismo znali što dalje. Osim medicinskih informacija, važno je pitati i o načinu života, kako se žena hrani, koliko je na suncu i zraku, koje emocije nosi sa sobom i u kakvim je odnosima s bližnjima”, objašnjava.

Upravo se na to misli kada se priča o holističkom liječenju, a edukacija “Holistička Bura” cijeli ovaj pristup će predstaviti na višem nivou. Jer kako doktorica Bura kaže – moramo liječiti životni stil.

To je bio poticaj za kreiranjem ove edukacije koja će na jednom mjestu okupiti stručnjake i žene te će problemima pristupiti zajedno. A ti problemi su simptomi čiji je uzrok pogrešan životni stil. Od mentalnog stanja, načina prehrane, probave samog življenja pa sve do emotivnog stanja. Stoga nadolazeća edukacija obuhvaća sve ove teme koje su zanimljive svakoj ženi, posebice onoj koja pati od nekih hormonalnih poremećaja.

A osim zdravstvenih tema, dr. Bura objašnjava zašto je bilo neminovno dodati i one druge. “Panel o detoksikaciji i anti ageu je važan jer je i ljepota važna u životu svake žene. A to je nešto o čemu se puno piše, ali premalo na pravi način, kao i o životnom stilu. Mi ćemo se fokusirati na prirodne načine isticanja ljepote žene, ali i usporavanja starenja. Ne nužno zbog dobrog izgleda, koliko zbog dobrog osjećaja.”

Uz spomenute teme, edukacija će pažnju posvetiti i neizostavnoj temi današnjice – stresu. A osim predavanja, program će uključivati i vježbe kako bi polaznice odmah isprobale naučeno i osvijestile kako brzo smanjiti stres u glavi i tijelu. Živimo u vremenima kada o bolestima prvo čitamo na internetu koji je prepun svakakvih izvora i članaka. Rezultat je da si sami postavljamo dijagnoze i koristimo savjete koje možda uopće ne bismo trebali. “To nam samo stvara dodatni stres jer smo onda zatrpani informacijama”, objašnjava dr. Bura i dodaje kako je “premisa cijele edukacije na jednom mjestu dobiti relevantne informacije i savjete od strane stručnjaka”.

Stoga kada se kaže da je edukacija posvećena promjeni životnog stila, misli se na sve teme koje će paneli obuhvaćati. Program možete pratiti uživo u Šibeniku 16. i 17. listopada ili online 16. listopada.

Kako se prijaviti za sudjelovanje?

Detaljan program, popis zanimljivih panela i sudionika te prijavnicu pronađite na linku “Holistička Bura”.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije