Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRUČNJACI ZA ZDRAVLJE KOŽE NAJAVLJUJU NOVU ERU U POSVJETLJIVANJU KOŽE

Postignite ujednačen ten i pomladite se za deset godina

aishwarya
Foto: Reuters
1/2
21.09.2009.
u 11:04

Kao i bore, i neujednačen ten, koji je posljedica hiperpigmentacije, koži daje stariji izgled, a može dodati čak deset do 12 godina. Posvjetljivanje kože stoga postaje važno kao i problem prijevremenog starenja kože.

Mnogi proizvođači danas nude pudere ili tonirane kreme koji ujednačavaju ten, no nakon što navečer skinete šminku, mrljice i ostale nepravilnosti opet izađu na vidjelo. Ne bi li bilo divno da vaša koža i bez trunke šminke bude bez tamnih mrlja koje nastaju kao posljedica akni, stresa, uzimanja lijekova ili jednostavno genetskog naslijeđa te da ljudi koje susrećete prvo što primijete na vama bude vaš predivan ten.

Prozračan, svijetao ten i zdrava koža preduvjet su za ljepotu koji mnogi često zanemare pa taj nedostatak pokušavaju prikriti velikom količinom make-up-a što može biti samo privremeno rješenje. Kao i bore, i neujednačen ten, koji je posljedica hiperpigmentacije, koži daje stariji izgled, a može dodati čak deset do 12 godina. Posvjetljivanje kože stoga postaje važno kao i problem prijevremenog starenja kože. No, oni koji žele posvijetliti kožu obično se susretnu s dvije neugodne, razočaravajuće činjenice: obećani rezultati izostanu ili je zdravlje kože narušeno.

Slijedeći princip postizanja rezultata bez narušavanja zdravlja kože, stručni tim Dermalogice razvio je posebnu tehnologiju aktivnih tvari koje smanjuju hiperpigmentaciju, odnosno diskoloraciju. U dvije godine testiranja stručnjaci iz Dermalogice isprobali su 800 različitih sastojaka kako bi stvorili jedinstvenu mješavinu aktivnih tvari koja daje optimalne rezultate. Spojivši prirodne sastojke, od kojih su neki i revolucionarni, s najnovijim tehnološkim dostignućima stvorili su ChromaWhite Trx, prvi sinergijski sustav za posvjetljivanje kože u kozmetičkoj industriji, odnosno prvi sustav koji djeluje u tri koraka: priprema, prevencija i zaštita kože.

Ovaj sustav, koji se uz obveznu prethodnu konzultaciju s terapeutima Dermalogice može koristiti i za kućnu uporabu, sadrži nekoliko sastojaka za posvjetljivanje među kojima su i ekskluzivna tehnologija oligopeptid 34, protein koji sprečava ulazak melanina u kožu, a sličnu ulogu imaju i glukozamin i niacinamid te mješavina crvene i smeđe morske alge.

Dolazak linije ChromaWhite Trx na hrvatsko tržište predstavio je u Edukativnom centru Dermalogice u Zagrebu gost iz Los Angelesa Troy Fairchild koji već deset godina radi kao terapeut, edukator, menadžer i spa direktor u Međunarodnom dermatološkom institutu sa sjedištem u SAD-u. Nekadašnjeg profesionalnog make-up artista, koji je već 17 godina u kozmetičkoj industriji, istinska strast i briga za zdravlje kože odvela je u institut koji neprekidnim inovacijama usavršava brigu za najveći ljudski organ.

Sastojci proizvoda ChromaWhite Trx djeluju sinergijski - od pripreme kože za optimalno upijanje tvari, preventivnog djelovanja na pigmentaciju na staničnoj razini do zaštite od vanjskih utjecaja koji potiču hiperpigmentaciju. Kako bi aktivne tvari što dublje prodrle u kožu, ona se mora pripremiti čišćenjem i eksfolijacijom čime se uklanjaju mrtve stanice, a u isto vrijeme tekstura i boja kože počinju se ujednačavati. Nakon što je koža pripremljena, slijedi prevencija kod koje se koriste proizvodi koji na staničnoj razini kontroliraju proces pigmentacije i tako sprečavaju pojavu hiperpigmentacije.

Na kraju je kožu neophodno i nahraniti i zaštititi od vanjskih faktora koji potiču diskoloraciju, pri čemu je ključno svaki dan upotrebljavati kremu sa zaštitnim faktorom 30 bez obzira na vremenske prilike i godišnje doba. Bez zaštitnog faktora cijeli režim njege pada u vodu.

Prvi rezultati tretmana sustavom ChromaWhite Trx vidljivi su nakon četiri tjedana, a važno je napomenuti da ovi proizvodi nisu namijenjeni samo za posvjetljivanje lica, već za cijelu kožu pa se njima mogu tretirati i, primjerice, staračke pjege na rukama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije