Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
top 5

Poslušajte omiljene svjetske božićne hitove!

božićne top 5
Foto: Youtube (screenshot)
1/6
24.12.2013.
u 08:00

Božić je neiscrpna inspiracija brojnim glazbenicima, a mi smo odabrali pet svjetskih blagdanskih klasika

5. "It's the Most Wonderful Time of the Year" Andy Williams

Božić je vrijeme druženja, gastronomskih užitaka i nekima najdraži dio godine. Andy Williams u svom klasiku "It's the Most Wonderful Time of the Year" iz 1963. sažeo je sve u svom svevremenskom hitu, koji je doživio gotovo 20 obrada.

4. "Last Christmas" Wham!

Kad čujete ovu pjesmu u šoping centru, znate da je započelo božićno razdoblje. Svake nam godine, glas Georgea Micheala označi početak predbožićnog razdoblja, mnogi se i za glavu uhvate, no do Božića svi veselo pjevuše ovu tužnu pjesmu o prekidu veze na Božić. "Last Christmas" doživio je brojne obrade, no nijedna nije uspjela zasjeniti originalni Wham!-ov hit objavljen 1984. godine.

3. "Have Yourself a Merry Little Christmas" Judy Garland

Ovu krasnu božićnu melodiju otpjevala je Judy Garland 1944. u mjuziklu "Srest ćemo se u St. Louisu" i jedna je od najizvođenijih božićnih pjesama svih vremena. Ovu pjesmu obradili su mnogi, od Doris Day, Franka Sinatre, Elle Fitzgerald do Pretendersa.


2. Kirsty MacColl Feat. The Pogues - Fairytale Of New York

"Fairytale Of New York" božićni je klasik već 25 godina, iako prikazuje ne baš veselu stranu Božića. Shane MacGowan svojim je hrapavim glasom, izmučenim od alkohola i cigareta, uz pomoć Kirsty MacColl opjevao Badnjak irskog imigranta koji pijan žali za bivšom djevojkom i pokazao da blagdani nisu svima asocijacija na sreću i uživanje.

1. "All I Want for Christmas Is You" Mariah Carey

Objavljen 1994. godine, "All I Want for Christmas Is You" postao je najprodavaniji božićni digitalni singl svih vremena s više od 1,7 milijuna skidanja i 12 milijuna prodanih singlova. Mariah Carey vlasnica je božićnog evergreena, koji je prozvan bezvremenskim klasikom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije