Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
(Ne)pripremljeni na razgovor

Poslodavci se najčešće susreću s pravopisnim greškama u molbama

posao
Arhiva VL
09.02.2010.
u 12:19

Pravopisne i gramatičke pogreške najčešće su greške u životopisima i molbama za posao, pokazalo je to najnovije istraživanje koje je proveo portal MojPosao na uzorku od 60-ak poslodavaca.

Pravopisne i gramatičke pogreške najčešće su greške u životopisima i molbama za posao, pokazalo je to najnovije istraživanje koje je proveo portal MojPosao na uzorku od 60-ak poslodavaca. Čak 63 posto njih susrelo se sa životopisima koje su pisale osobe koje ne znaju gramatiku i pravopis.

Trećina se poslodavaca susrela s privatnim podacima kandidata kao što su bračni status, vjera i fotografije iz privatnog života te životopisima i molbama neodgovarajuće duljine. Petina poslodavaca susrela se i sa životopisima u kojima nisu bili navedeni kontaktni podaci kandidata, pa bi takve molbe, i uz najbolju volju, morali odbaciti. Zanimljivo je i da se 79 posto poslodavaca susrelo s kandidatima koji su bili neprikladno odjeveni (sportska ili izazovna odjeća).

Osim neprikladne odjeće i pravopisnih grešaka, 91 posto poslodavaca susrelo se s kandidatima koji nisu znali ništa o tvrtki u kojoj su se prijavili na natječaj za posao, ali ni o radnom mjestu.

I tu nije kraj, njih 29 posto susrelo se s kandidatima koji su otvoreno priznali da nisu zainteresirani za posao na koji su se prijavili. Dio kandidata na razgovorima za novi posao ne štedi bivše poslodavce, pa je tako 70 posto poslodavaca izjavilo kako se barem jednom tijekom razgovora za posao susrelo s kandidatom koji je pogrdno govorio o bivšoj tvrtki i/ili nadređenom. Ovakvi se podaci negativno interpretiraju na razgovoru za posao i ni jedan od ispitanih poslodavaca to nije doživio pozitivno.

Komentara 3

Avatar vaksalainen
vaksalainen
13:19 09.02.2010.

neces ti nasih poslodavaca, ucenih ljudi... najbolji manageri donedavno je zet Luke Bebica, a barem se zna da je Luka Bebic pravopisna, moralna i znanstvena vertikala u drustvu... NOOOT

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
12:58 09.02.2010.

Bitno je tko je kakav radnik a pravopis u većini slučajeva nije toliko bitan.

DO
doktorica
08:34 10.02.2010.

Pravopis i uopće kultura govora ,ponašanje ,odgoj,način komunikacije uz naravno naobrazbu su bitni u EU jedino kod nas kojekakvi šoferi,konobari postaju menageri a neznaju \"beknuti\" niti jedan strani jezik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije