Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Poslali ste partneru seksi fotke ili poruke? Ups, evo zašto niste smjeli

Pametni telefoni omogućili su nam da smo povezani s drugima u gotovo svakom trenutku, udaljeni tek pokojim klikom na ekranu.
07. studenoga 2015. u 18:20 2 komentara 60176 prikaza
mobitel
Foto: ilustracija
Pogledajte galeriju 1/2

Digitalno doba donijelo je sa sobom mnogo olakšica.

Pametni telefoni omogućili su nam da smo povezani s drugima u gotovo svakom trenutku, udaljeni tek pokojim klikom na ekranu. 

Kako svaka medalja ima dvije strane, tako i ove prednosti može lako zasjeniti tek jedan nepromišljeni potez. Mnogima je "cijeli život u mobitelu", a ako ga negdje izgubite ili ostavite bez da ste postavili neku sigurnosnosu zaštitu, odnosno zaključali aparat nekom od opcija aparata, onda ste zasigurno "izgubili nekoliko godina života". 

Ali možete izgubiti i znatno više toga, posebice ako u mobitelu imate neke sadržaje koji vas mogu dovesti u neugodan položaj, poput golišavih fotografija ili neprimjerenih "chatova". 

Evo zašto je "sexting" tako loša ideja...

1. Ono što se u određenom trenutku tijekom izlaska ili romantične večeri može činiti kao dobra ideja, može stvoriti pravu sramotu u budućnosti. 

2. Ako neki društveno neprimjeren sadržaj iz vašeg mobitela dospije u javnost, šteta na račun vašeg ugleda može biti nepopravljiva.  

3. Nakon što stisnete "enter" nema povratka. Čak i ako ste u trenutku slabosti poslali nešto za čim ste odmah požalili i pokušali izbrisati tragove imajte na umu da će se uvijek pronaći negdje u cyberspaceu. 

4. Čak i ako ste trenutno zaljubljeni do ušiju i vaš ljubavni život cvjeta, ne možete biti sigurni da se u budućnosti situacija neće promijeniti i da druga strana, ili netko treći, može "škakljivi materijal" upotrijebiti za osvetu. 

5. Ako ćete u budućnosti mijenjati poslodavca, bitno je znati da će većina njih dobro provjeriti kandidata koji bi trebao upotpuniti oglašeno slobodno radno  mjesto, a ako je nešto o vama "procurilo" na nekoj društvenoj mreži to neće ostati skriveno. 

>>Spremala je mobitel u grudnjak svaki dan, a onda se nakon 10 godina dogodilo ovo

ogulin
plaća je od 4800 do 7000 kuna
Gradi se najveća tvornica drvenih podova na svijetu: Na raspolaganju nam je 300 radnika, trebamo ih još
a
Jadranom bez daha
Argonauti u sedam dana preveslali 650 kilometara hrvatske obale