Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povijest povezuje

Porečka Giostra ne poznaje granice, nastupili u Monseliceu

giostra
duško marušić/PIXSELL
21.09.2011.
u 11:36

Porečane i stanovnike Monselice povezuje ljubav prema povijesnoj baštini, iako ne baš u istom povijesnom razdoblju, te već nekoliko godina gostuju na povijesnim festivalima

Da povijesni festival i entuzijazam amatera okupljenih oko njega može povezati ljude, gradove, pa i države pokazalo se na primjeru porečke Giostre. Društvo prijatelja Giostre, zaljubljenika u povijesnu i kulturnu baštinu svoga grada, nakon niza uspješnih nastupa, među kojima i pravog amaterskog mjuzikla, prešlo je granice i gostovalo u talijanskom gradu Monseliceu.

Ondje se, naime, također, doduše 26. put, održava povijesni viteški turnir. Porečane i stanovnike Monselice povezuje ljubav prema povijesnoj baštini, iako ne baš u istom povijesnom razdoblju, te se druže već nekoliko godina gostujući na povijesnim festivalima. 

Porečani, njih pedesetak, koji su ove godine obilježili peto izdanje svoje Giostre, događaja otetog zaboravu i oživljenog prema povijesnim zapisima iz Zavičajnog muzeja Poreštine, dobili su posebnu čast da predvode povorku ulicama Monselicea na čelu povijesne kolone vitezova, sokolara.... Pridružili su im se i porečki gradski oci.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije