Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čime se “špricamo”

Popularni miris sadrži sredstvo 
za smirivanje štakora i viagru

štakor
VL
12.03.2011.
u 15:30

Miris sadrži i terpen linalol koji je prepoznatljiv po svom “cvjetnom” mirisu. Japanska su pak istraživanja pokazala da uspješno djeluje na uništavanje žohara i smirenje štakora

Ako ste se ikad pitali što sadrži bočica parfema, evo prilike da doznate. Naime, magazin Wired raščlanio je popularni muški miris Boss, kuće Hugo Boss, na sastavne komponente pa se pokazalo da taj parfem sadrži eugenol, supstanciju specifičnog mirisa koja je poznati afrodizijak i, što je zanimljivije, nalazi se u popularnoj plavoj piluli za podizanje libida – viagri. Taj miris sadrži i hidroksilaldehid, jak alergen koji kod ljudi osjetljive kože može izazvati dermatitis. Sastavni dio mirisa je i benzil benzonata, sredstvo koje sprečava prebrzo isparavanje kože, a koje je zapravo derivat nafte.

 

U prošlosti se koristio kao antiparazitsko sredstvo za uništavanje ušiju. Miris sadrži i terpen linalol koji je prepoznatljiv po svom “cvjetnom” mirisu. Japanska su pak istraživanja pokazala da uspješno djeluje na uništavanje žohara i smirenje štakora. Dakako, u mirisu je i alkohol, ali nikako nije za piće.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Idler 3
Idler 3
16:59 12.03.2011.

Molim pojašnjenje za \"smirenje štakora\"...mislim ono, smire se, sjednu sa strane, prilegnu malo, ne divljaju više uokolo ili nekaj drugog ?!

CV
cvijece
17:40 12.03.2011.

Ah,nekada su mirisi bili božanstveni,jedna kap Chanel 5 iza uha ...ovaj članak čovjeku zgadi svako sanjarenje.

OB
-obrisani-
00:08 18.03.2011.

REISHI GLJIVA (GANODERMA LUCIDUM) POMAŽE I U LIJEČENJU KARCINOMA TE POJAČAVA IMUNITET Reishi je suvremenoj medicini poznata već desetljećima, kinezima već 4.000 godina, iako se nekad nije znalo za karcinome u današnjem obliku. KAVA, ČAJ, KAKAO i KAPSULE s extraktomom \"gljive BESMRTNOSTI\", Ganoderma lucidum, kineski LING ZHI; japanski: REISHI, LJEKOVITA GLJIVA koja već 4.000 g. USPJEŠNO OBUZDAVA ZLOČUDNE STANICE. http://www.facebook.com/profile.php?id=100002073085126 SMS 099 / 857 56 42 ganocafe@hi.t-com.hr

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije