Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez smrada

Pola sata nakon tuširanja već smrdite po znoju? Ovo su odlični trikovi kako to spriječiti....

Znojenje
Foto: Shutterstock
22.02.2017.
u 12:05

Znoj sam po sebi ne smrdi, za tu neugodnu pojavu krive su bakterije na površini kože pa je korisno znati na koji način to spriječiti.

Čak i u zimskim mjesecima mnogi se bore s neugodnim mirisom znoja na području pazuha ubrzo nakon tuširanja. 

I dok neki smatraju kako je riječ o nedovoljnoj učestalosti tuširanja, činjenica je da se možemo oznojiti nedugo nakon tuširanja i to će prouzročiti neugodni miris. 

Znoj sam po sebi ne smrdi, za tu neugodnu pojavu krive su bakterije na površini kože pa je korisno znati na koji način to spriječiti.  

Nakon tuširanja poželjno je na područje pazuha nanijeti antiperspirant koji blokira znojenje i neugodne mirise, ali nanesite ga navečer nakon tuširanja, a prije spavanja, savjetuje dermatologinja Lauren Eckert Ploch za Women`s Heath. 

Antiperspiranti sadrže aluminij, birajte one s najmanje 20 posto udjela, i ako ga nanesete prije spavanja, u vrijeme kada se ne znojite, omogućit ćete tom proizvodu da se bolje apsorbira i djeluje učinkovitije na vašoj koži. 

Jedna od češćih pogrešaka je nanošenje dezodoransa i antiperspiranta na vlažnu kožu nakon tuširanja. Koža mora biti potpuno suha te je najbolje pričekati oko 15 minuta nakon tuširanja prije nego što posegnete za nekim od ovih proizvoda. 

Ako ste u žurbi i nemate vremena čekati 15 minuta nakon tuširanja, uzmite sušilo za kosu i kratko posušite pazuhe. Može vam se činiti neuobičajeno, ali svakako je vrlo koristan trik da spriječite neugodne mirise. 

Sa sobom imajte antibakterijski gel za dezinfekciju ruku. Poslužit će u situacijama prije važnog sastanka kada nemate vremena ni uvjeta za tuširanje. Bakterije uzrokuju neugodan miris, pa ih spriječite antibakterijskim gelom koji ćete u tankom sloju namazati na područje ispod ruku. 

Na isti način može poslužiti i votka koju pijete u baru s društvom. Ako vam treba brzo rješenje, izlijte malo votke na ruku i namažite pazuhe. 

>>Ovo su neugodni mirisi vašeg tijela koje ne biste trebali shvaćati olako... Upućuju na zdravstvene probleme...

Komentara 1

MI
mirac
13:46 22.02.2017.

Bar jednom mjesečno a češće treba mjesta gdje se znojite istrljati sodom bikarbinom. Osobno sam se uvjerila i riješila problem. Znojenje nisam zaustavljala . Znači pokvasiti mjesta gdje se znoj pojavljuje istrljati sodom i isprati. Sodu bikarbonu koristim kad peremm suđe . U vodu u koji stavim deterdžent za suđe dodam sodebikarbone . Spužvice za pranje suđa više nesmrde traju duže. Odvode čistim tako da stavim sodubukarbonu uspem ocat i riješim problem u perilicu rublja isto stavim sodu bikarbonu. Dodam deterdžentu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije