Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog pacijenata

Pokrenuo novi trend: Liječnici lijepe svoje fotografije na zaštitna odijela

Instagram
15.04.2020.
u 16:45

Radi kao zdravstveni djelatnik u bolnici u San Diegu, a osmislio je odličan način kako utješiti pacijente zaražene koronavirusom.

Robertino Rodriguez, respiratorni terapeut pokrenuo je novi trend među zdravstvenim djelatnicima  kako bi popravio raspoloženje pacijenata zaražene koronavirusom. Na svoje zaštitno odijelo zalijepio je svoju fotografiju kako bi pacijenti vidjeli kako on izgleda, prenosi New York Post.

Robertino radi u bolnici u San Diegu, a svoju ideju podijelio je na svom Instagram profilu. Uz fotografiju napisao je: “Jučer sam se osjećao loše kada sam obilazio svoje pacijente na hitnoj pomoći, a oni nisu mogli vidjeti moje lice zbog zaštitnog odijela. Samo jedan osmijeh može utješiti osobu pa sam danas napravio laminiranu fotografiju za svoje zaštitno odijelo. Tako da moji pacijenti mogu vidjeti topao i utješan osmijeh.

Njegova objava brzo je postala viralna, a njegova ideja proširila se među zdravstvenim djelatnicima u raznim državama. Robertino je na svom profilu dijelio razne fotografije ostalih zdravstvenih djelatnika  koji su se koristili njegovom idejom, s nasmiješenim fotografijama nalijepljenim na zaštitno odijelo. Tako je i Derek DeVault, medicinski tehničar iz Los Angelesa, podijelio fotografiju sebe i svojih kolega koristeći se njegovom idejom.

“Vidio sam ovu ideju na Instagramu i pomislio sam da je ovo odličan način da umirimo i utješimo naše pacijente tijekom ove stresne situacije. Hvala svim zdravstvenim djelatnicima što se borite na prvoj liniji obrane. Za sve one koji ostaju doma, hvala vam. Znam da nije jednostavno”, napisao je Derek u svojoj objavi. 

Robertinova ideja stigla je čak i u Brazil, koji su svoju fotografiju također podijelili na Instagramu.

Pogledajte što sve možete napraviti kako biste se zaštitili od koronavirusa: 

 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije