Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U krugu obitelji

Podrška obitelji pozitivno utječe na ženino samopouzdanje

obitelj
VL FOTO
11.05.2012.
u 14:50

Velik dio mladih ima negativnu sliku o svom tijelu i izgledu. Emocionalna podrška obitelji može pomoći

 

 

Obitelj koja pruža podršku ženama može pozitivno utjecati na njihovo samopouzdanje i tako ukloniti društveni pritisak koji diktira kakav je izgled poželjan, a kakav nije. Emocionalna podrška utječe na način na koji žene doživljavaju svoje tijelo, a one koje ju dobiju u okružju bliske obitelji vjerojatno neće biti opterećene idealnom slikom \"lijepe i mršave\" djevojke kakva se servira u medijima.  

– Ženama je iznimno bitno da razviju osjećaj samopoštovanja koji nije utemeljen samo na izgledu te da razviju otpornost na društvene pritiske iz svoje okoline i medija – kaže Shannon Snapp, voditeljica istraživanja o utjecaju obitelji na samopouzdanje mladih žena sa Sveučilišta u Arizoni. 

Prijašnja istraživanja pokazala su da između 25 i 40 posto američkih studenata ima negativnu sliku o svom tijelu.

Jedna od 250 studentica i jedan od 2000 studenata u jednom će trenutku života oboljeti od anoreksije, dok je bulimija oko pet puta češća. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije