Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čista srijeda

Alkohol, grickalice, slatkiši... Počinje vrijeme korizme, evo čega su se Zagrepčani odrekli

Screenshot
26.02.2020.
u 10:04

Danas je čista srijeda i počinje vrijeme korizme. Običaj je odreći se nečega u sljedećih 40 dana, a evo što kažu građani.

Pepelnica ili Čista srijeda dan je kada počinje korizma – razdoblje od četrdeset dana kada se katolici, prema tradiciji, pokornički odricanjem pripremaju za Uskrs. 

Prošetali smo gradom i pitali ljude čega se oni ove godine odriču i na kakve su se promjene odlučili.

Prva gospođa odgovorila je kratko i jasno da se ne odriče ničega: "Nisam vjernik."

Jedan mladić na ovo pitanje odgovorio je da će izbjegavati alkohol i da se u ovo vrijeme posvećuje Bogu: "Vrijeme je korizme kada se svi odričemo nečega, evo ja se odričem alkoholnih pića. Znači da se vani ne pije i da se malo posvetimo Bogu."

Što su nam još građani rekli o svojem odricanju u korizmi, pogledajte u videu:

Djevojka je rekla kako još uvijek "nije smislila" čega će se ove godine odreći.

Još jedan mladić odlučno je rekao kako će se u idućih četrdeset dana kloniti alkohola, ali i slatkiša koji su, čini se, broj jedan na ljestvici odricanja. "Ja se odričem slatkiša, grickalica, gaziranih sokova. Tako sam i prošle godine, pa ću i ove", tvrdi još jedan.

Komentara 2

KO
KoToTamoPeva
12:32 26.02.2020.

odričem se korizme..

IH
iron.hide.54966
10:41 26.02.2020.

Samo se vi trudite, Uskrs nećete nikad upropastit kao Božić...nije odricanje svrha samom sebi niti je to neka igra...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije